VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfria skurna pepparkakor

Hej!
 
Nu är det dax för juliga smaker och jag inleder med en glutenfri liten skuren pepparkaka med mandelspån! Jag har valt att använda fiberhusk i för att få den lite fluffig och porös men gillar du en mer kompakt kaka så skippa det. Teffmjöl är ett riktigt bra glutenfritt mjöl som finns i butikerna nu. Jag köpte Risentas! 
 
Har ni några önskemål på julbakning? 
 
Ca 50 st
 
200g rumsvarmt smör
2 dl rårörsocker
1 ägg
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 msk kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 msk malen nejlika
1/2 msk malen kardemumma
1 tsk bikarbonat
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
3 dl teffmjöl
 
100g flagad mandel
 
1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ägget under vispning.
 
2. Rör ut fiberhusken i vattnet och se hur det blir en gelé snabbt. Klicka i smeten, vispa runt.
 
3. Blanda alla övriga ingredienser och tillsätt. Jobba ihop allting så det blandas och blir en fin deg. Gör en lång korv av degen, plasta in och lägg i kylen nån timme.
 
4. Pensla hela rullen med uppvispat ägg. Rulla i flagad mandel och skär sen rullen i 50 bitar. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 10-15 min beroende på ugn.
 
 
 
Norp norp..

Kommentarer


  1. Mia 17 november, 2015 on 21:20 Svara

    Oh gärna vad man kan göra med saffransdeg mer än bara lussebullar! 😄 Tack för en oerhört bra och inspirerande blogg!

  2. Anonym 18 november, 2015 on 09:53 Svara

    Alltid lika roligt att titta in och få ta del av dina fina recept 😊 Jag önskar tips på olika efterrätter som kunde passa till jul! (Helst utan saffran 😉)

  3. Petra 18 november, 2015 on 16:14 Svara

    Ser helt fantastiska ut!! 😀 Mums!

  4. Anonym 18 november, 2015 on 22:13 Svara

    Mums, kolla in min blogg, då jag oxo gjorde goda pannkakor för länge sen;-)

  5. Anonym 18 november, 2015 on 22:14 Svara

    Min blogg heter namme.blogg.se

  6. Anonym 18 november, 2015 on 22:32 Svara

    Mums!

  7. ISA 18 november, 2015 on 22:35 Svara

    alltså faaasen vad gott!

  8. yasmine mamma till dennis och angelina 20 november, 2015 on 17:56 Svara

    mums

  9. knaperbloggen <3 20 november, 2015 on 22:01 Svara

    mumsigt 😀

  10. Emelie 20 november, 2015 on 22:23 Svara

    Detta verkar smaskens och tumme upp för glutenfria recept!

  11. Anonym 20 november, 2015 on 22:40 Svara

    Jag tycker inte om mandlarna, men annars ser de goda ut:-)

    • Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:28 Svara

      Bara att skippa och rulla i nåt annat gott, eller inget alls 😃

  12. Anonym 22 november, 2015 on 19:15 Svara

    mumsigt

  13. Anonym 24 november, 2015 on 18:57 Svara

    så vackra de blev också 😀 😀

  14. Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:22 Svara

    Det var en bra idé! Massa lussebullsvarianter av samma deg! Har redan några i skallen 😄

  15. Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:22 Svara

    Tack snälla! Jajemen! Juliga desserter alltså! Härligt!

  16. Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:23 Svara

    Tack! Bara att sätta fart i köket nu!

  17. Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:24 Svara

    Hahaha! Hell yeah! 😄

  18. Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:24 Svara

    😄

  19. Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:27 Svara

    😃

  20. Caroline Ahlqvist 21 november, 2015 on 22:33 Svara

    😃🙏🏼

  21. Caroline Ahlqvist 24 november, 2015 on 22:18 Svara

    😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *