VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förberedelse är THE GOLDEN KEY!

Varannan måndag slutar jag jobba kl 12 och det betyder helig tid hemma att fixa med bloggen, gå ut med Moss om han är hemma och som idag, förbereda middagen! Jag har gjort det nu i ett par veckor och det är det mest geniala, härliga tricket i vardagen enligt mig. Hahaha! Ibland kan jag känna att det kanske vore så galet mycket härligare att göra nåt annat än att laga mat mitt på dan när jag har några egentimmar innan kidsen ska hämtas men jag har omvärderat. Snackade med en annan morsa i skolan för ett tag sen och hon lagade alltid mat på kvällen när ungarna lagt sig till middagen dagen efter för att spara tid och energi. 

Det går snabbare att laga mat ifred utan tjat från hungrigt småfolk och spring runt benen. Jag kan öppna kökslådorna utan att orsaka skallfrakturer på nån stackare tvåäpplenhöghobbit som står i vägen. Jag får mer tid att i lugn och ro vara med kidsen när dom väl är hemma och vi hinner i god tid till fotbollsträningen som är kl 18 på måndagar. Jag blir en trevligare homosapiens. Jag står inte i panik med röven upp i taket och nyllet ner i frysboxen och rotar febrilt efter nåt att steka och koka när klockan är 17, mm mm. Listan kan göras  lång och jag summerar allt med att det helt enkelt blir mer harmoni i vardagen när man tar sig tiden att orka förbereda. Yes, yes, yeeeees! Idag blir det spenatsoppa med ägg och knaperstekt bacon. Det slukas av alla i familjen och går jäkligt snabbt att koka ihop.
Ca 6 port

4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 kg fryst spenat
2 grönssksbuljongtärningar
7 dl vatten
4 dl havregrädde
Salt och peppar
6 kokta ägg
Bacon
1. Hacka all lök fint och stek genomskinlig i smör.
2. Lägg i spenaten och låt tina helt med lock på. 
3. Tillsätt buljongtärningar, vatten och havregrädde och koka i 15-20 min.
4. Smaka av med salt, peppar och lite chilikrydda. Jag brukar mixa soppan slät med stavmixer men det är valfritt så klart. 
Servera med hårdkokta ägg i bitar och knaperstekt bacon som är gott att strö över om man vill!

Nu när middagen är klar och bordet dukat är klockan 13.30. Låter ju nästan äckelhurtigt va?! Det får det vara idag för man vet aldrig när kaosorkanen drar över huset ? 
Jag ska upp till centrum nu och snoka efter present till Melwin och grejer till hans disco som äger rum på fredag. 
Hej hej!

Kommentarer


  1. Anonym 16 november, 2015 on 19:29 Svara

    Oj har ni specialregler i er kommun? Här måste man hämta barnen direkt efter jobbet då barnomsorgen är till för arbetande föräldrar och inte till att få egentid! Där ser man 🙂

  2. Jessica Christensen 16 november, 2015 on 21:28 Svara

    Alltså att läsa dina inlägg här är ju förenat med brutalt asgarv som får mig att vika mig dubbel, vilket inte är en bra kombination när man är gravid & får ett par hårda fötter i revbenen, haha! 😀

    Håller med om att förberedelser är A & O! Lagar mycket hellre mat på kvällen eller när min lilla terrorist på 1,5 år är hos dagmamman, då är det helt plötsligt roligt att laga mat igen & inte bara ett nödvändigt ont med stress & samtidigt försöka underhålla minimänniskan i huset 🙂

    Tack för din fantastiska blogg!
    Stor kram

    • Caroline Ahlqvist 16 november, 2015 on 22:19 Svara

      Hahaha!!! Sorry för att jag indirekt orsakar revbensskador ?
      Jamen visst är det så. Förberedelse och planering hur jädra trist och grått det än kan låta så är det rena glädjestunder när man kommer hem på eftermiddagen och middagen är färdig att servera. LÖÖÖÖÖÖV IT!!!

      Hörru, stor varm kram till dig och lycka till med Thaiboxaren där inne ?

  3. Mats 19 november, 2015 on 15:57 Svara

    Fantastiskt härlig sida, gjorde succé igår med ditt recept på spenat soppa = topp 10 från familjen…

    Dags för lite glögg tillbehörs recept, behöver förnya min recept men jag delar gärna med mig med mina 🙂

    Fortsätt att le det gör mig glad 🙂

    //Mats

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *