VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kanelfudge

Hej!
Hur ser er helg ut?
Vi har en härlig helg framför oss! Imorgon kommer underbara Nina och Fredrik med sina familjer och käkar middag, åh vad jag längtar! Och på söndag ska vi ha kalas för Melwin med släkten. Han fyller 7 år på onsdag. ❤️ Han har beställt chokladtårta och bullar, havrebollar och kolasnittar. Det blir 100% glutenfritt och ikväll ska jag baka tårtbottnar och göra degen till kolasnittarna. 
Apropå bakning så bara vimlar det av julrecept överallt i bloggvärlden, Instagram och Facebook så jag kunde inte heller hålla mig längre! Här är recept på grymt goda kanelfudge! Perfekt till första glöggfikat eller i gå bort present! Kanelextraktet är magiskt och så klart ekologiskt och kommer från Khoisan Tea 😃
 
 Ca 70 st
 
1/2 dl ljus sirap
3 dl grädde
3 dl rårörsocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kanelextrakt
25g smör

1. Koka ihop sirap, grädde, socker, vaniljpulver i ca 30 min tills det håller kulprovet eller termometern visar 118 grader. Eller gör kulprovet, ta en tsk smet och häll i ett kallt glas vatten. Smeten ska då gå att ta upp och rulla till en kula. Värm fudgen sakta i slutet då det bränns lätt i botten.

2. Tag av kastrullen från värmen och rör ner kanelextraktet och smöret. Vispa smeten med elvisp på hög effekt tills det börjar bli spår i smeten av vispen. Ju längre du vispar desto smuligare fudge. Fyll en 20*20 cm form med smeten och låt stelna sakta i rumstemperatur. Skär sen i kuber och njut!

 
 

Kommentarer


 1. a n n i k a 13 november, 2015 on 21:49 Svara

  Mums!

 2. Annette 14 november, 2015 on 09:27 Svara

  Skillnad på vanlig kanel och extrakt tack? :)

  • Caroline Ahlqvist 15 november, 2015 on 01:24 Svara

   Vanlig kanel är i pulverform och extrakt är flytande och mer koncentrerad smak! 😃

 3. Anonym 14 november, 2015 on 21:16 Svara

  Det lät gott!

 4. Malin 19 november, 2015 on 22:12 Svara

  Jag följde receptet och det blev jättebra, dock tycker jag att den kunde blivit lite fastare. Borde jag i så fall koka den till lite högre temperatur än 118 grader?

  • Caroline Ahlqvist 20 november, 2015 on 23:27 Svara

   Det är svårt att säga exakt temperatur för termometrar kan vara lite ojämna, precis som ugnar! Men vispade du smeten ordentligt efter du tagit av den från värmen? Hör gärna av dig igen!

 5. Caroline Ahlqvist 16 november, 2015 on 07:54 Svara

  Testa, den är både lätt och smarrig 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *