VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Low Carb Räkpaj!

Mmmm, älskar paj. I alla dess former och smaker! Matiga och söta. Den här pajen har en klassisk LCHF botten och är då också helt glutenfri. Fylld med broccoli och räkor och med en liten touch av citron. Mäh, så galet gott!
4-5 port
Botten:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50g smör
1 ägg
1 äggvita till pensling
Fyllning:
3 ägg
2 dl havregrädde
1/2 msk citronsaft
150g fetaost
200g räkor
Några kvistar broccoli
Salt och peppar
50g parmesan till topping
1. Botten. Mixa ihop alla torra ingredienser i en mixer och tillsätt rumsvarmt smör och ägg. Mixa lite till så det blir en fin deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform på 24 cm diameter. Ställ kallt i 30 min. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 175 grader tills hela botten fått lite färg. Pensla botten med äggvita.
2. Fyllning. Vispa ihop allt till fyllningen. Fyll pajskalet och grädda ca 30 min i 175 grader tills fyllningen ”stannat” 
Servera med en härlig sallad! 
Mixa snabbt ihop allt till en smidig deg.
Jag gör alltid dubbelt recept när det kommer till pajer för det är så suveränt att dela i bitar och frysa in i portionspåsar. Löv it!
Finriven parmesan på toppen..




Kommentarer


  1. Anonym 10 november, 2015 on 17:31 Svara

    Åh denna paj-botten måste testas. Tack för tipset :)!

  2. Caroline Ahlqvist 10 november, 2015 on 21:38 Svara

    Jamen den är god och fräsch! Och skönt att slippa gluten! 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *