VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Belgiska våfflor

God morgon denna söndag!
 
Brassar ni ihop en extra mysig frukost på helgen? Det gör vi ibland när man känner sig extra myspysig och på bra humör. …det är ju inte alltid det är så fluffigt och rosenskimrande på morgnarna… Men idag så blir det riktigt smarriga belgiska våfflor till frukost innan jag drar iväg till SATS för mina söndagsklasser. Oh yes, oooooh yes. Har ni inget belgiskt våffeljärn så ta ett vanligt för tusan, inga konstigheter. Dom blir inte lika höga förstås för det är ju just det som är karaktäristiskt för belgiska våfflor. Helt fyrkantiga och höga med djupa håligheter, som kratrar där grädden och sylten åker ner, wohahaha, nice!
 
Det här receptet gjorde jag åt Khoisan Tea med deras finfina vaniljextrakt som smakar fantastiskt.
 
 
100g smör
2 dl grädde
1 dl mjölk
1.5 msk vaniljextrakt
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl (eller byt ut mot 6.5 dl fin glutenfri mix)
2 äggvitor

1. Smält smöret och häll i grädde, mjölk och vaniljextrakt.

2. Vänd i alla torra ingredienser så det blandas.

3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten. Vänd om så det blir en jämn och fin smet. Låt smeten vila och svälla i nån timme.

4. Värm upp våffeljärnet och pensla i lite smör. Häll i smeten och grädda gyllenbruna.

 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 8 november, 2015 on 09:15 Svara

    Belgiska har jag inte gräddat hemma, men jag brukar passa på om det finns på hotellfrukostar 🙂
    Clarion Arlanda har ett sånt järn, kan jag tipsa om 🙂

  2. Aya 14 mars, 2016 on 22:07 Svara

    Hej!

    Vart är ditt våffeljärn från?

  3. Helen 25 mars, 2017 on 12:55 Svara

    Går det bra att grädda i vanligt järn?

    • Älska att baka 26 mars, 2017 on 00:28 Svara

      Absolut! Supergott!

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *