God morgon denna söndag!
Brassar ni ihop en extra mysig frukost på helgen? Det gör vi ibland när man känner sig extra myspysig och på bra humör. …det är ju inte alltid det är så fluffigt och rosenskimrande på morgnarna… Men idag så blir det riktigt smarriga belgiska våfflor till frukost innan jag drar iväg till SATS för mina söndagsklasser. Oh yes, oooooh yes. Har ni inget belgiskt våffeljärn så ta ett vanligt för tusan, inga konstigheter. Dom blir inte lika höga förstås för det är ju just det som är karaktäristiskt för belgiska våfflor. Helt fyrkantiga och höga med djupa håligheter, som kratrar där grädden och sylten åker ner, wohahaha, nice!
Det här receptet gjorde jag åt
Khoisan Tea med deras finfina vaniljextrakt som smakar fantastiskt.
100g smör
2 dl grädde
1 dl mjölk
1.5 msk
vaniljextrakt 2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl (eller byt ut mot 6.5 dl fin glutenfri mix)
2 äggvitor
1. Smält smöret och häll i grädde, mjölk och vaniljextrakt.
2. Vänd i alla torra ingredienser så det blandas.
3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten. Vänd om så det blir en jämn och fin smet. Låt smeten vila och svälla i nån timme.
4. Värm upp våffeljärnet och pensla i lite smör. Häll i smeten och grädda gyllenbruna.
Belgiska har jag inte gräddat hemma, men jag brukar passa på om det finns på hotellfrukostar 🙂
Clarion Arlanda har ett sånt järn, kan jag tipsa om 🙂
Hej!
Vart är ditt våffeljärn från?
Går det bra att grädda i vanligt järn?
Absolut! Supergott!