KLADDKAKANS DAG!
Japp, det är idag det, vad härligt!
Jag har många kladdisar här på bloggen och har sammanställt några till er längst ner i inlägget. Välj nån som passar er!
Här kommer ett lite annorlunda sätt att grädda och servera en klassisk kladdkaka på! Häll helt enkelt kladdkakesmeten i vinglas istället och ställ in i ugnen. Så himla mycket godare att äta ur! Smakar helt enkelt mycket mer och det blir som en fondant med lite löst kladd i mitten, slurp! Jag gjorde den glutenfri men vill du köra med vanligt mjöl så ta 2.5 dl vetemjöl istället.
5 portioner
150g smält smör
3 dl rårörsocker
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 dl mandelmjöl
1.5 dl rismjöl
1. Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock härlig smet.
2. Häll smeten i 4-5 vinglas och ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min.
Jag svängde ihop en mockaglass till som satt som ett smäck!
Vispa 5 dl grädde fluffig.
Vispa ihop 1/2 dl starkt kaffe med en burk kondenserad mjölk.
Rör ihop och frys i några timmar!
Och här kommer några gamla favoriter!
Avslutningsvis en kladdkakevideo!
https://www.youtube.com/watch?v=seW1V-Wtlpk
Oj vilken smart idé!
Fina recept och va tjusigt det var att servera i glas!
Jag har både bakat lussebullar och kladdkaka idag
Tack!
Så du har redan rockat igång med julbaket! Jag väntar liiiite till så jag får lite mer julkänsla ?
Hej
Jag har bakat en kladdkaka recept från dig,tror att den hette min bästa kladdkaka,den var inte med. Jag blev nyfiken att testa kladdkakavideon,men 1 tsk salt skrämde mig. Blir det verkligen inte för saltig? Hittils har jag alltid vispad ägg o socker med visp och resten rört i bara. Men man kanske får bättre resultat om man låter bli att använda visp?
Carro såg ditt fina meddelande till My. Jag är så tacksam att ha en sådan lokal bagari i min stad. Fantastiska bröd,bullar och allt annat har de.Det andra konditoriets bullar smakar industri oxh luft,men Feldsts bullar smakar äkta kärlek,hand made. Ok de är dyrare,men värd sitt pris ändå.
Kul idé, det ser ju supersnyggt ut! Skulle ju kunna bli nyårsdessert… Men vinglasen, de spricker inte? *nojig tjej*
Jamen visst! Kan ju ta vilka glas som helst! De flesta glas är gjorda av härdat glas och det betyder att dom redan hettats upp i flera hundra graders värme så det är inga problem alls att ha dom i 175 grader! Jag har gjort det här många gånger och det har aldrig spruckit! ?
"Nojig tjej" jag tänker som du,jade inte vågat ha vinglasen i ugnen. Lika nojig som du är jag
Carro jag gjorde kladdkakan utan att vispa men med mindre salt,jag förstår skilnaden. Nu ser jag ditt svar med mindre salt oså:)) Tack för dina alla bra tips,tack för allt. Det roliga är att jag lär mig nya saker. Känns bra med ditt glas svar,nu vågar man ju testa med glas:)
Vad kul Gülay!
Visst är det härligt när man kan tipsa varandra i bakningens värld!
Kraaaam!
P.s Jamen visst! Testa grädda smet i glas nu! ?
Hej!
Går det att ha alla vinglas i ugnen? Spricker dem inte?
/Sofia
De flesta glas är härdade i flera hundra graders värme men är du osäker så ta glas du inte ör så rädd om.
Hej,
Så mycket gott!
Länkarna i inlägget ”Kladdkaka i vinglas!” funkar inte. Inte heller videon.
Mvh Pia
Tack snälla Pia!
Inte så dumt va! ??
Hahaha! Det är ju härdat glas! Härdat i flera hundra graders värme så det är ingen fara! ?
Salt framhäver chokladsmaken men är du tveksam så ta vara en 1/2 tsk! Dock tycker jag att en kladdkaka helt utan salt blir supermysig och klen i smaken ? En kladdkaka mår bäst av att vispad så lite som möjligt men jag har flera olika recept på grundsmet. Jag gillar dom ovispade bäst!