VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka i vinglas!

KLADDKAKANS DAG!
Japp, det är idag det, vad härligt!
Jag har många kladdisar här på bloggen och har sammanställt några till er längst ner i inlägget. Välj nån som passar er!
Här kommer ett lite annorlunda sätt att grädda och servera en klassisk kladdkaka på! Häll helt enkelt kladdkakesmeten i vinglas istället och ställ in i ugnen. Så himla mycket godare att äta ur! Smakar helt enkelt mycket mer och det blir som en fondant med lite löst kladd i mitten, slurp! Jag gjorde den glutenfri men vill du köra med vanligt mjöl så ta 2.5 dl vetemjöl istället.
5 portioner
150g smält smör
3 dl rårörsocker
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 dl mandelmjöl
1.5 dl rismjöl
1. Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock härlig smet.
2. Häll smeten i 4-5 vinglas och ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min.
Jag svängde ihop en mockaglass till som satt som ett smäck!
Vispa 5 dl grädde fluffig.
Vispa ihop 1/2 dl starkt kaffe med en burk kondenserad mjölk.
Rör ihop och frys i några timmar!
 
 Och här kommer några gamla favoriter!
IMG_0815.JPG
 IMG_0847-1.JPG
 IMG_0790.JPG
20140703-070541-25541707.jpg
 
Avslutningsvis en kladdkakevideo!
https://www.youtube.com/watch?v=seW1V-Wtlpk

Kommentarer


 1. Sara 7 november, 2015 on 15:50 Svara

  Oj vilken smart idé!

 2. Anonym 7 november, 2015 on 16:15 Svara

  Fina recept och va tjusigt det var att servera i glas!
  Jag har både bakat lussebullar och kladdkaka idag :)

  • Caroline Ahlqvist 7 november, 2015 on 18:18 Svara

   Tack!
   Så du har redan rockat igång med julbaket! Jag väntar liiiite till så jag får lite mer julkänsla ?

 3. Gülay 7 november, 2015 on 16:37 Svara

  Hej
  Jag har bakat en kladdkaka recept från dig,tror att den hette min bästa kladdkaka,den var inte med. Jag blev nyfiken att testa kladdkakavideon,men 1 tsk salt skrämde mig. Blir det verkligen inte för saltig? Hittils har jag alltid vispad ägg o socker med visp och resten rört i bara. Men man kanske får bättre resultat om man låter bli att använda visp?
  Carro såg ditt fina meddelande till My. Jag är så tacksam att ha en sådan lokal bagari i min stad. Fantastiska bröd,bullar och allt annat har de.Det andra konditoriets bullar smakar industri oxh luft,men Feldsts bullar smakar äkta kärlek,hand made. Ok de är dyrare,men värd sitt pris ändå.

 4. Anonym 8 november, 2015 on 19:51 Svara

  Kul idé, det ser ju supersnyggt ut! Skulle ju kunna bli nyårsdessert… Men vinglasen, de spricker inte? *nojig tjej*

  • Caroline Ahlqvist 9 november, 2015 on 10:02 Svara

   Jamen visst! Kan ju ta vilka glas som helst! De flesta glas är gjorda av härdat glas och det betyder att dom redan hettats upp i flera hundra graders värme så det är inga problem alls att ha dom i 175 grader! Jag har gjort det här många gånger och det har aldrig spruckit! ?

 5. Gülay 9 november, 2015 on 09:30 Svara

  "Nojig tjej" jag tänker som du,jade inte vågat ha vinglasen i ugnen. Lika nojig som du är jag :)

 6. Gülay 9 november, 2015 on 20:46 Svara

  Carro jag gjorde kladdkakan utan att vispa men med mindre salt,jag förstår skilnaden. Nu ser jag ditt svar med mindre salt oså:)) Tack för dina alla bra tips,tack för allt. Det roliga är att jag lär mig nya saker. Känns bra med ditt glas svar,nu vågar man ju testa med glas:)

  • Caroline Ahlqvist 10 november, 2015 on 21:39 Svara

   Vad kul Gülay!
   Visst är det härligt när man kan tipsa varandra i bakningens värld!
   Kraaaam!

   P.s Jamen visst! Testa grädda smet i glas nu! ?

 7. Sofia 26 juli, 2016 on 15:52 Svara

  Hej!
  Går det att ha alla vinglas i ugnen? Spricker dem inte?
  /Sofia :)

  • Caroline Ahlqvist 30 juli, 2016 on 22:40 Svara

   De flesta glas är härdade i flera hundra graders värme men är du osäker så ta glas du inte ör så rädd om.

 8. Pia Jansson 19 oktober, 2016 on 13:18 Svara

  Hej,
  Så mycket gott!
  Länkarna i inlägget ”Kladdkaka i vinglas!” funkar inte. Inte heller videon.
  Mvh Pia

  • Älska att baka 28 oktober, 2016 on 08:19 Svara

   Tack snälla Pia!

 9. Caroline Ahlqvist 7 november, 2015 on 18:18 Svara

  Inte så dumt va! ??

 10. Caroline Ahlqvist 9 november, 2015 on 10:00 Svara

  Hahaha! Det är ju härdat glas! Härdat i flera hundra graders värme så det är ingen fara! ?

 11. Caroline Ahlqvist 9 november, 2015 on 10:05 Svara

  Salt framhäver chokladsmaken men är du tveksam så ta vara en 1/2 tsk! Dock tycker jag att en kladdkaka helt utan salt blir supermysig och klen i smaken ? En kladdkaka mår bäst av att vispad så lite som möjligt men jag har flera olika recept på grundsmet. Jag gillar dom ovispade bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *