VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äppelrutor med kanelcrunch

Hej!
Tänkte bjussa på lite söndagafika så här på kvällskvisten! Ny vecka och jag sitter och fixar nya shellacknaglar. Japp, plommonlila blir det den här gången. Höstigt snyggt och sitter som berget. Måste va lite snygg imorgon och på tisdag när jag står på mässa och bakar som en galning. Jajemen, 300 minicupcakes hoppas jag ska räcka till folket. Svårt att beräkna så där på en mässa som inte har nånting med bakning att göra! Folk kan ju vara helt galna och roffa åt sig som fattighjonen i Lönneberga eller bara gå förbi montern och se allmänt buttra och gråa ut. Skolforum på Älvsjömässan…hmm, 300 st blir ett test första dagen och så får det bli som det blir. Jag står i Nynäsgårdens Hotell & Konferens monter som jag håller bakkurser hos sen 2 år tillbaka. Det blir kul! Ska faktiskt till min härliga frisörHanna på morgonen och ljusa upp min gigantiska råttfärgade utväxt och klippa topparna innan. Hehe, vilken lyyyyyx! Har inte klippt mig sen i Juni… 
Jaja, nog om miljarder cupcakes och råttfärgat slitet hår! Vad sägs om saftiga äppelrutor med crunchig kanelfyllning på toppen! Ett helt fantastiskt ekologiskt kanelpulver från Khoisan Tea. Det bästa jag nånsin jobbat med helt ärligt! 
 
 Ca 40 bitar
 
3 dl strösocker
4 ägg
150g smält smör
1 dl mjölk
1 dl yoghurt
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

4 stora äpplen

Crunch:
150g smör
1.5 dl rårörsocker
3 havregryn
1 dl kokos
3 msk kanelpulver

1. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt på hög effekt i ca 5 min.

2. Vispa i det smälta smöret. Tillsätt mjölk och yoghurt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten med stora luftiga tag så det blandas jämnt utan att tappa volym.

4. Skala och skär äpplena i bitar och tryck ner i smeten, jämnt fördelat över hela formen.

5. Blanda ihop smör, rårörsocker, havregryn, kokos och kanel till en kladdig smuldeg och strö över hela kakan.

6. Grädda i 200 grader i ca 20-25 min.

 

Kommentarer


  1. Melanie 27 oktober, 2015 on 10:12 Svara

    Till min stora glädje upptäckte jag att min Ica-butik hade tagit hem både Kanel-, Lakrits- och Ingefärspulvret, och essenserna. Jippie!
    Men jag undrar hur stor form du använde? Långpanna eller typ 20×30?

  2. Caroline Ahlqvist 30 oktober, 2015 on 10:03 Svara

    Åh vad kul! Då har dom börjat komma ut nu! Härligt! Det är riktigt riktigt bra produkter!
    Jag använde en långpanna med höga kanter, alltså en vanlig plåt! 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *