God dagens!
Fredag, fredag, freeeeedag! Löv it!
Ikväll ska jag fortsätta med min radda recept och sen ska jag baka en gigantisk kladdkaka till morgondagens städdag i området. Jag sitter med i styrelsen i vårt område sen några år tillbaka och råkade starta den traditionen och nu frågar folk dagarna innan ”Blir det kladdkaka efter hamburgergrillningen i år igen?” Jajemen, det blir det! Med grädde till. Det känns finfint efter en hel förmiddag med lövkrattning och kroppsarbete.
Om ni känner för att smälla ihop en riktigt smarrig efterrätt nu i helgen så kommer här ett till recept i samarbete med
Khoisan Tea. Den här gången smaksatt med ett lakritsextrakt som passar suveränt till just glass eller pannacotta! Enjoy!
3 äggulor
2 dl strösocker
200g creamcheese
2 msk
lakritsextrakt 3 äggvitor
5 dl grädde
200g hallon
1. Vispa ihop äggulor, strösocker, creamcheese och lakritsextrakt till en jämn smet.
2. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner i smeten.
3. Vispa grädden hårt och vänd ner den med stora luftiga tag i smeten.
4. Rör snabbt ner hallonen och häll smeten i en skål eller form. Täck med plastfilm och ställ in i frysen över natten. Tag fram 30 min innan servering och antingen skopa upp kulor eller skär i skivor.
Grattis till nomineringen av Matbloggpriset!! <3
Men tack härliga du!!! Hade ingen aning! ? Såååå himla kul!!! Kraaaaam ?
Ser ju underbart ut, have to try! Ville också bara säga att jag älskar din blogg, alltid lika kul att kika in här! kram
Men vad glad jag blir Johanna! Tack för att du följer min blogg och kommer med så varma ord! Det betyder himla mycket ?
Men så kul! Stort grattis till nomineringen, tjoho! Du är så värd den 🙂
Men tack Viola! Vi får se hur det går! En jury som utser så makten är helt i deras händer ? Kraaaaaam!!!