VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladhavreflarn fyllda med ingefärssmörkräm

Nu så!
Här kommer ett i raden av recept som jag jobbat med dom senaste veckorna! Ett härligt samarbete med Khoisan Tea! Ekologiska produkter av bästa kvalitet.
 
Khoisan Tea är säkert bekant för de flesta av er baknördar om ni bakat med vaniljpulver eller vaniljextrakt. Nu har dom kommit med fler härliga produkter! Både pulver och extrakt. Suveräna smaker att jobba med och dom finns ute i butik nu ? Idag presenterar jag Ingefäraextraktet! Söta, knäckiga havreflarn med smak av choklad och så en len smörkräm i med touch av ingefära! Himla gott blev det ?
 
 

 

16 st
 
200g smält smör
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
 
Fyllning:
200g smör
4 dl florsocker
1 äggula
 
1. Blanda ihop alla ingredienser till kakorna och klicka ut önskat antal högar på en plåt med bakplåtspapper. 
 
2. Grädda i 9-10 min i 175 grader. Låt svalna på plåten.
 
3. Fyllningen: Vispa ihop alla ingredienser på hög effekt i några minuter så det blir en ljus och fluffig fyllning.
 
4. Bred eller spritsa ett lager fyllning på hälften av dom avsvalnade kakorna och kläm ihop dom två och två. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Viola 22 oktober, 2015 on 11:42 Svara

    Men lägg av! Hur gott ser inte det där ut då? Jag har deras vaniljpulver sedan tidigare, ska bli spännande att se om övriga är lika bra 🙂
    Har beställt regn till helgen (ledsen…) och tänkt bara att baka småkakor, älskar småkakor! Får dessutom pluspoäng hos svärmor om de innehåller smörkräm så… 😉

  2. Citroncest - matblogg från Italien 22 oktober, 2015 on 15:22 Svara

    Åh vad gott det låter! På tal om smaksättare – har du ngn koll på var man kan få tag på Violextrakt? Gärna online så att de kan skicka till Italien. Har letat i en evighet utan att lyckas! Tack för en bra blogg med massa inspo!

  3. Jenny 22 oktober, 2015 on 15:23 Svara

    Åh, de ser jättegoda ut! Älskar ingefära i bakverk. Det där extraktet måste nog inhandlas:)

    • Caroline Ahlqvist 22 oktober, 2015 on 20:52 Svara

      Det tycker jag verkligen du ska! När jag smakade på endast extraktet så ryggade jag tillbaks för det var verkligen en stark smak av ingefära! Men en dutt i bakverken kom den till rätta suveränt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *