VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stoooor kladdkaka!

Här är ett recept på en klassisk kladdkaka som räcker till många! Jag har bakat den till dop och dekorerat fint med mousse och bär, som efterrätt på en möhippa, till buffé, klassdag mm. Ta ut den ut ugnen när den fortfarande än liiiiite lite lös i mitten! Ställ den att kallna snabbt, plasta in den och frys över natten. 
Då blir den perfekt!
Ca 40 bitar
8 ägg
11 dl strösocker
400g smör
9 dl vetemjöl
2 dl kakao
2 msk vaniljsocker
2 tsk salt
1. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna lite.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Rör ner smöret.
4. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om så allt blandas och det blir en jämn och fin smet.
5. Smörj och ströa en långpanna klädd med bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda ca 20-25 min i 200 grader. Kyl ner snabbt, plasta in och lägg i frysen för den perfekta kladdigheten sen när den tinas och serveras! 

Kommentarer


 1. Carrie 21 augusti, 2015 on 04:52 Svara

  Hej! Tror den har skulle vara finfin till en stor kakbuffe jag planerar for att samla in pengar till Roda Korset. Det blir en Afternoon Tea Lounge pa jobbet och inbjudan har gatt ut till ca 1500 pers sa det dyker nog upp en del folk. Funderar dock pa hur man bast serverar den stora kladdkakan pa buffe…skara upp den i rutor, spritsa gradde direkt pa och lagga pa jordgubbar? eller lata den vara i "slabs" och ha gradde och bar pa sidan om? Och om du har nagot tips pa fler kakor eller tartor som ar latta att gora i stor mangd och inte superdyra sager jag inte nej :)
  Mvh Carrie i Sydney

  • Caroline Ahlqvist 22 augusti, 2015 on 11:31 Svara

   Men hej där Carrie från Sydney! Vad kul!

   Jag skulle skära den i små rutor och då räcker en plåt till typ 80 rutor. Vispa ihop 5 dl grädde med 1 dl socker och 1 dl kakao så det inte flyter omkring kakao på ytan, ställ in bunken i kylen 15 min och vispa sen upp till en härlig chokladmousse! Spritsa en klutt på varje ruta och dekorera med hallon eller nåt annat bär!

   Lycka till och hör gärna av dig hur det blev!

   Kram!

 2. Anonym 21 augusti, 2015 on 20:41 Svara

  En liten fråga… Vad exakt menar du med långpanna? Vissa menar typ en djupare ugnsplåt men andra menar en aluminumform med högre kant. Typ en sån man gör lasagne i. Vilka mått har din långpanna? Tack!

 3. Caroline Ahlqvist 22 augusti, 2015 on 11:28 Svara

  Hej!
  Sorry, jag var otydlig. Jag menar en ugnsplåt med hög kant. Som brukar finnas som standard till varje ugn 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *