VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nu är sommarlovet slut…

Ja, idag brassade vi av sommarlovets sista dag med buller och bång, glass i stoooora lass, sol och bad vid stranden och mysmiddag i kvällssol. Det är alltid ett styng av vemod och jag tänker att ”jahapp, det var den sommaren. Nu väntar många månader av mörker och kyla och om bara några veckor är den här stranden täckt av snö och is…” Hahaha, ni hör ju vad dramatisk jag blir! Varje år! Fast sommaren är ju inte över och värmen är i allra högsta grad här. Och, jag tycker ju att vardagen är ganska så härlig. Jag är ett fan av rutiner med middagslistor, storhandling och att längta efter fredagen. Jag märker på ungarna att dom börjar längta efter sina kompisar i skolan och dagmamma för deras namn kommer allt oftare på tal och dom har faktiskt vaknat tidigare igen senaste veckan så jag är inte ett dugg orolig över att behöva väcka dom på morgnarna. Det kommer bli en finfin höst tror jag. Det känns så!
Hörni! Från det ena till det andra.. Ni som har småfolk i huset. Hur mycket får era kids spela tv-spel per dag? Hos oss är det Melwin och Tobbe som står för all gaming men vi försöker hålla en gräns på 1 timme/dag för Melwin. (Önskar såååå att Tobbe höll sig till samma gräns han med!) Men så fort Melwins polare kommer över så kutar dom upp och börjar spela. Vi säger stopp efter en stund och ropar ”Ut och lek nu ungar!” ”Ok mamma!” Swish swosh så drar dom över till grannen och fortsätter spela, suck. Ett jävla vaktande känns det som. Häromdan fick jag nog och släpade ut ungarna på verandan för att träna tillsammans. Hurtigt va! Dom taggade till direkt och fick turas om att välja låt på Spotify. Gangnam Style, Groopie och Heroes gick om och om igen, hehe. 
Vi höll på i nästan 30 min och dom ville göra om det igen, YES! 
Jaja, några bilder från barnarbetet och ett god natt till er i stugorna! Pepp inför vardagen och sug ut dom sista heliga sommardagarna! 

Milou försvann efter 5 min och kom plötsligt tillbaks ombytt…
Träning ger resultat…men jag hade ingen aning om att det gick så jäkla snabbt! 

Kommentarer


 1. Anonym 19 augusti, 2015 on 08:09 Svara

  Åh vilka härliga bilder. Har också dem här blandade känslorna inför hösten. Kan känna att det är skönt att komma in i rutinerna igen. Men, samtidigt vet man att hårt arbete väntar och att sommaren är över för i år.

  Tv-spel är lätt att fastna för men ni kanske får organisera lite lekar. Om ni i kvarteret spelar fotboll vuxna mot barn. Det kräver tid från er vuxna men kanske kan funka en lördag em. Och inspirera dem till att vara ute mer och röra på sig?

  Duktigt av er alla fyra att träna. Men bäst tror jag nog Milou var. Jag menar, bakom såna rutor ligger hård träning och bra kost.

  • Caroline Ahlqvist 19 augusti, 2015 on 12:58 Svara

   Eller hur! Blandade känslor men allt har sin tid och sommarlovet har gjort sitt för den här gången.

   Bra idé med fotbollsmatch! Skulle vara minst lika bra för alla föräldrar som aldrig rör på kroppen 😄

   Hahaha, Milou fick snabba resultat 👊🏼 Den lilla bönan är det ingen som sätter sig på 😍 Kraaaam till dig Hedvig!

 2. Viola 19 augusti, 2015 on 20:32 Svara

  Nu är min son 16 år och får mer eller mindre spela/Youtuba osv under eget ansvar, men när han var yngre så "bytte" vi tid. Dvs var han ute och lekte/tränade i 1 timme så dubblades den tiden mot dator OCH tv tid. Han fick själv välja hur den tiden fördelades mellan de två och gick inte all tid åt så tufft..Inget spara till nästa dag – tyckte det fungerade hyfsat bra. Nu är det lite andra krav – sköta studierna, tömma diskmaskinen, ta allt som har med sopor att göra och laga mat 1 ggn i veckan. Funkar allt det så får han hela barnbidraget/studiebidraget..Hans "grej" är nämligen pengar, han är en riktig Joakim von Anka :-)

 3. Anonym 21 augusti, 2015 on 22:14 Svara

  Det där med spelandet är svårt! Vår minsta är snart 6 år och tidigare har jag hållit skaplig koll på hur mycket han spelat, men denna sommaren… Herregud. Skitdåligt väder (tills för ett par veckor sen) och jag har jobbat hela tiden samtidigt som mannen i huset har fixat med utbyggnad och altan-bygge. Kan ju säga att det har varit fritt fram för tv-spelande denna sommaren… Måste strama åt det igen. Eddie kan sitta länge om inte vi vuxna säger till. Lite klurigt är det också när jag säger att han ska stänga av, då ifrågasätter han varför bröderna (12 & 14 år) får spela mer än honom…
  Nä, nu när vardagen kommer igång igen så får jag nog försöka få till nåt bra igen. När de andra barnen var mindre så ville de helst spela på datorn. Då hade vi timer, så 1 timme var fick de och sen loggades de ut. Smidigt!
  Alla mina barn vill gärna sitta vid tv/ dator när de kommer hem från skolan. Jag fattar det, för jag själv tar gärna telefonen och läser lite… Bara vila liksom. Sen glömmer jag att säga till att det är dags att göra nåt annat… Borde kanske också släpa ut ungarna på lite styrketräning!😉
  Det var bra att ha hund! Promenader var alltid bra att ta med dem på. Eller ge dem (de stora) i uppdrag att gå en sväng med hunden själva. När vi nu är utan hund så håller jag på att klättra på väggarna. Hund-abstinens! Letar med ljus och lykta efter en ny så familjen får fart på kropparna igen!☺️

 4. Anonym 21 augusti, 2015 on 22:16 Svara

  Det där med spelandet är svårt! Vår minsta är snart 6 år och tidigare har jag hållit skaplig koll på hur mycket han spelat, men denna sommaren… Herregud. Skitdåligt väder (tills för ett par veckor sen) och jag har jobbat hela tiden samtidigt som mannen i huset har fixat med utbyggnad och altan-bygge. Kan ju säga att det har varit fritt fram för tv-spelande denna sommaren… Måste strama åt det igen. Eddie kan sitta länge om inte vi vuxna säger till. Lite klurigt är det också när jag säger att han ska stänga av, då ifrågasätter han varför bröderna (12 & 14 år) får spela mer än honom…
  Nä, nu när vardagen kommer igång igen så får jag nog försöka få till nåt bra igen. När de andra barnen var mindre så ville de helst spela på datorn. Då hade vi timer, så 1 timme var fick de och sen loggades de ut. Smidigt!
  Alla mina barn vill gärna sitta vid tv/ dator när de kommer hem från skolan. Jag fattar det, för jag själv tar gärna telefonen och läser lite… Bara vila liksom. Sen glömmer jag att säga till att det är dags att göra nåt annat… Borde kanske också släpa ut ungarna på lite styrketräning!😉
  Det var bra att ha hund! Promenader var alltid bra att ta med dem på. Eller ge dem (de stora) i uppdrag att gå en sväng med hunden själva. När vi nu är utan hund så håller jag på att klättra på väggarna. Hund-abstinens! Letar med ljus och lykta efter en ny så familjen får fart på kropparna igen!☺️

 5. Caroline Ahlqvist 22 augusti, 2015 on 11:33 Svara

  Skönt med stora barn sim jan ta eget ansvar (hyfsat iallafall va?) Jag sätter också krav här hemma. Hänga upp sina ytterkläder på krokarna, ställa skorna på skohyllan, städa rummet varje kväll och hjälpa till att både duka och duka av. Kidsen tycker faktiskt att det mesta är helt ok och det är bra att visa att alla hjälps åt i en familj!

  Kraaaaam Viola!

 6. Caroline Ahlqvist 1 september, 2015 on 20:57 Svara

  Vad härligt att höra att jag inte är ensam! Det är lättare att strama åt när vardagen sätter igång igen. Det är inte så dumt med vardag iallafall 😄 Det där med att sitta framför tvn en stund efter skolan eller dagis kan jag verkligen förstå! Dom har så fullt upp hela dagarna med kompisar och intryck så jag tror dom vilar sig lite framför nåt lugnt program en stund.

  Jaså, så du kikar efter hund?! Mm, det är härligt men shit pommes frites vad mycket jobb och pusslande det är! Nu hjälper min sambos föräldrar oss jättemycket och har Moss en vecka i stöten minst en gång eller mer i månaden. Underbart att få avlastning men även att längta efter byrackan ❤️

  Lycka till nu med sökandet! Vilken ras hade ni tänkt er?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *