VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sjuhelvetes fest, kräftsörplande och Rulltårtans dag!

Nämen hello there!
 
Fifaaaaan vilken härlig helg det har varit! Vi är hemma hela family och har precis käkat middag i gassande kvällssol. Tobbe bakis men helnöjd efter en 24h svensexa med ett galet gäng polare och jag euforisk efter en superhärlig kräftskiva hos vänner i Riala! Kidsen har tältat på morfars tomt och badat som tokar medan mamma och pappa festade på varsitt håll. Underbart! Hela familjen nöjd! 
 
Jag åkte till festen med min älskade vän Mickan igår. Vi dumpade av kidsen på vägen dit och sen mottogs vi i Riala med snacks och ett glas rosevin. Vädret var strålande och 20 pers sörplade kräftor och sjöng snapsvisor vid långbordet som var dukat i ladan. Älskar när folk orkar fixa fest och Emelie och Jim är grymma på det! Lilla badtunnan var uppvärmd till 42 grader (liiiite väl varmt för mig, puh…) och vi satt där i omgångar medan dansgolvet pumpade tribal house som enligt mig är den bästa jädra dansmusiken som finns ?
 Jäklar vad vi dansade! 
Charlotte och jag..hehe..
Jag testade att koka om dom frysta kräftorna med egen lag och det blev riktigt bra! 
 
2.5L vatten
3/4 dl salt
1 dl socker
1 flaska öl
1 msk dillfrön
1 knippe krondill
 
Koka ihop allt i 5 min och häll över 1 kg tinade kräftor. Låt stå i kylen över natten.
 
 
Kl 05.00 knatade jag och Mickan över till gäststugan och låg och babblade en stund till. Det var inte igår som jag festade till morgonen men jag var fasen inte ens trött! Jag hade kunnat fortsätta lite till ?? Imorse gick vi upp kl 10 och käkade frukost. Vi satt och snackade till kl 14 och det är lika härligt som själva festen tycker jag. Sen packade vi ihop och åkte och hämtade kidsen. Farsan berättade att det var Rulltårtans dag idag och det är ju bra att nån har koll! Kidsen hade bakat en vaniljrullis med blåbärssylt, så god.
Här har ni recept på min favoritrulle! Godaste godaste!
 
 
Ikväll blir det lugnt i soffan och nån bra film, hehe. Sista lediga veckan innan vardagen drar igång på riktigt. Vädret ser ut att bli galet bra, YEAAAAAH!
 
Japp, den här helgen kommer jag leva länge på! Blir sugen på att fixa fest!
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *