Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Blandningen av sött och salt, lent och knaprigt är överlägsen. Det här är bland det godaste som finns på detta klot!
150g smält smör
3 dl råsocker
1 tsk vaniljextrakt
2.5 dl vetemjöl (alt. 3 dl fin glutenfri mix)
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk salt
Kola:
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk smör
Rocky Road blandning:
1 dl salta jordnötter
1/2 dl pistagenötter
100g Dumlekola i bitar
1 dl minimarsmallows
1. Blanda alla ingredienser till kladdkakan och vispa slätt. Smörj och strö en 22-24 cm springform och grädda i ca 25 min i 200 grader. Ta ut kakan när den fortfarande är en aningen lös i mitten då du skakar formen lätt! Låt svalna och ställ i kylen.
2. Koka ihop alla ingredienserna förutom smöret till kolan. Koka på hög värme och rör i botten då och då tills den tjocknat något. Ta av kastrullen från plattan och klicka i smöret. Rör om och låt svalna något.
3. Häll kolan över den kalla kladdisen och släng över allt i Rocky Roadblandningen!
Njut med en klick lättvispad grädde!
När jag bakar kladdkakor så pudrar jag nästan alltid med kakao.
Koka kolan i några minuter tills den tjocknar något.
Kladdisen blir sååå mycket härligare om den får stå i kylen minst en natt!
Guu va gott!!
Jaaaaa!!! 😄😄😄
Den ser supergod ut 😀
Absolut det godaste jag sätt!!
Vad ska de va för temperatur på kolan?!
Den är supergod! Hihi, chokladfreak 😄
Hihiiiiii! Testa!
Hej!
Ca 116-117 grader blir finfint!