Hej & hallå!
Nu ska ni få ett riktigt rackabajsarhärligt recept på en supersaftig chokladkaka! Mormor bakade den ute på deras landställe på Yxlan där vi var på somrarna och det är en absolut favorit i receptsamlingen. Rejält chokladig med en touch av kaffe, mmmm.
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100g smält smör
2 ägg
1.5 dl hett kaffe (eller vatten eller juice)
Glasyr:
3 dl florsocker
4 msk smält smör
4 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker
Kokos
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
3. Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret, äggen och det heta kaffet. Vispa till en slät smet.
4. Smörj en springform med smör och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i ca 40 min i 175 grader. Låt svalna i formen men knäpp upp kanten.
5. Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred över kakan. Strö över kokos!
Jösses va gott!!
Åh, det ser ljuvligt ut! Det var länge sedan jag bakade en mjuk kaka. Den här får väl ändra på det! Kram!
Ja det tycker jag verkligen! Även om du vill komma på bättre kosttankar nu efter semestern ? En dag i veckan kan man baka loss och njuta lite extra! Kraaaam!!!
Måste testa!!!
Gör det och återkom vad du tyckte om den!
Super mumsigt 😀
Det här låter ju supersmarrigt! Tror du att det går att göra den glutenfri?
Ja! Jag skulle testa att ta antingen 3 dl fin glutenfri mix typ Lailas eller 1 dl mandelmjöl och 2 dl glutenfri mix. Återkom gärna om hur resultatet blev! ?
Jag gjorde den med finax glutenfria röda mjöl. 3dl tog jag då o de blev toppen:)
Jag gjorde den med finax glutenfria röda mjöl. 3dl tog jag då o de blev toppen:)
Jag gjorde den med finax glutenfria röda mjöl. 3dl tog jag då o de blev toppen:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)
Supergod! Blev inte sämre efter en natt i kylen heller (blev en liten flisa kvar?)
Vad härligt! Hehehe, dom där gamla ”flisorna”…brukar inte bli kvar många minuter på fatet ???
Om man inte gillar kokos, finns det nåt annat du kan rekommendera att strö över? Florsocker?
Hur stor ska springformen vara? 🙂
Min kaka blev superplatt. Ingen likhet med din bild. Vad blev fel??