VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Mormors chokladkaka

Hej & hallå!
 
Nu ska ni få ett riktigt rackabajsarhärligt recept på en supersaftig chokladkaka! Mormor bakade den ute på deras landställe på Yxlan där vi var på somrarna och det är en absolut favorit i receptsamlingen. Rejält chokladig med en touch av kaffe, mmmm.
 
 
 
 
 
                     3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100g smält smör
2 ägg
1.5 dl hett kaffe (eller vatten eller juice)
 
Glasyr:
3 dl florsocker
4 msk smält smör
4 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker
 
Kokos
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. 
 
3. Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret, äggen och det heta kaffet. Vispa till en slät smet.
 
4. Smörj en springform med smör och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i ca 40 min i 175 grader. Låt svalna i formen men knäpp upp kanten.
 
5. Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred över kakan. Strö över kokos!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


  1. Louise - vitmossa 4 augusti, 2015 on 22:16 Svara

    Jösses va gott!!

  2. Jessica Sundberg 5 augusti, 2015 on 08:05 Svara

    Åh, det ser ljuvligt ut! Det var länge sedan jag bakade en mjuk kaka. Den här får väl ändra på det! Kram!

    • Caroline Ahlqvist 5 augusti, 2015 on 20:07 Svara

      Ja det tycker jag verkligen! Även om du vill komma på bättre kosttankar nu efter semestern 😉 En dag i veckan kan man baka loss och njuta lite extra! Kraaaam!!!

  3. Anonym 5 augusti, 2015 on 15:11 Svara

    Måste testa!!!

  4. ɑ n n i k ɑ 5 augusti, 2015 on 16:11 Svara

    Super mumsigt 😀

  5. Melanie 6 augusti, 2015 on 08:59 Svara

    Det här låter ju supersmarrigt! Tror du att det går att göra den glutenfri?

    • Caroline Ahlqvist 6 augusti, 2015 on 11:08 Svara

      Ja! Jag skulle testa att ta antingen 3 dl fin glutenfri mix typ Lailas eller 1 dl mandelmjöl och 2 dl glutenfri mix. Återkom gärna om hur resultatet blev! 😃

  6. Anonym 6 augusti, 2015 on 12:21 Svara

    Jag gjorde den med finax glutenfria röda mjöl. 3dl tog jag då o de blev toppen:)

  7. Anonym 6 augusti, 2015 on 12:21 Svara

    Jag gjorde den med finax glutenfria röda mjöl. 3dl tog jag då o de blev toppen:)

  8. Anonym 6 augusti, 2015 on 12:21 Svara

    Jag gjorde den med finax glutenfria röda mjöl. 3dl tog jag då o de blev toppen:)

  9. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  10. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  11. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  12. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  13. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  14. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  15. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  16. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  17. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  18. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  19. Alexandra 6 augusti, 2015 on 12:22 Svara

    Jag gjorde den glutenfri med 3 dl finax röda. Blev jättegott:)

  20. Maria 8 augusti, 2015 on 22:46 Svara

    Supergod! Blev inte sämre efter en natt i kylen heller (blev en liten flisa kvar😉)

    • Caroline Ahlqvist 9 augusti, 2015 on 18:25 Svara

      Vad härligt! Hehehe, dom där gamla ”flisorna”…brukar inte bli kvar många minuter på fatet 😄🙌🏼

  21. Robin 1 september, 2015 on 14:18 Svara

    Om man inte gillar kokos, finns det nåt annat du kan rekommendera att strö över? Florsocker?

  22. A 5 maj, 2016 on 13:42 Svara

    Hur stor ska springformen vara? :)

  23. Anonym 12 maj, 2016 on 23:08 Svara

    Min kaka blev superplatt. Ingen likhet med din bild. Vad blev fel??

  24. Caroline Ahlqvist 4 augusti, 2015 on 22:56 Svara

    Ja, du måste testa den! Det sa bara swosh här hemma så var den slut!

  25. Caroline Ahlqvist 5 augusti, 2015 on 20:08 Svara

    Tack! Den slank ner utan motstånd här hemma, hahaha!

  26. Caroline Ahlqvist 1 september, 2015 on 20:53 Svara

    Eller rostade nötter? Florsocker kommer bara att smälta ner i glasyren tror jag.. Strössel, frukt, bär!

  27. Caroline Ahlqvist 5 maj, 2016 on 22:24 Svara

    Ca 22-24 cm blir finfint! Mindre form betyder lite längre tid i ugnen och något lägre temperatur så den hinner bli varm i mitten. Större form, kortare tid! 😃

  28. Caroline Ahlqvist 15 maj, 2016 on 23:49 Svara

    Hmm… Låter ju skumt eftersom det här är ett recept där man inte vispar ägg och socker pösigt! Hade du i bakpulver? Hade du i för mycket vätska?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *