VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Knäckig rabarberpaj!

Nu var det dax för rabarbern att göra lite nytta igen. Det är ju så gott! Det var den här pajen jag bakade igår till tjejmiddagen. 🙂
 
 
 
6-7 rabarberskjälkar 
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
 
Smet:
100g smör
1 dl grädde
1 dl strösocker
1 ljus sirap
1 näve sötmandel
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn (100% rena)
2 dl fin glutenfri mix
1 tsk salt
 
 
1. Rensa och skär rabarbern i bitar. 
 
2. Smörj en pajform med smör och släng i rabarbern och skaka runt med lite potatismjöl och socker.
 
3. Grovhacka sötmandeln och rosta några minuter i torr panna tills det doftar gott. Rör då och då.
 
4. Koka ihop smör, grädde, socker och sirap.
 
5. Släng i övriga ingredienser, blanda väl och bred över rabarberna.
 
6. Grädda ca 25 min i 200 grader tills pajen är gyllenbrun.
 
Eftersom pajen är så söt så serverar jag den med vispad grädde med lite grekisk yoghurt och vaniljextrakt.
 
4 dl vispad grädde
1.5 dl grekisk yoghurt
1 tsk vaniljextrakt
1 msk florsocker
 
Vänd ihop och njuuuuuuuuuut!!!

 

 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 31 juli, 2015 on 12:21 Svara

    Mums!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *