VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladbollar, enklast är godast!

Hej!
 
Solen skiiiiiiiner!!! Och jag blir alldeles lycklig! Jo! Hahaha!
 
Snart kommer min härliga vän Hanna och hennes småfolk över och käkar lunch med oss. Hon ska få en massagebehandling och kidsen får underhålla sig själva. Harmoni, eller hur!
Jag tänkte bjuda på en mustig tomatsås  med tonfisk, pasta och riven parmesan över och SJÄLVKLART blir det nåt sött efter maten. Jag gör det enkelt för det är oftast godast…chokladbollar med en liiiiten touch av kaffe. Kidsen märker inget och vi vuxna njuter lite extra!
 
 
Ca 20 bollar
 
200g smör
2.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
7 dl havregryn
1.5 dl kakao
2 msk starkt kaffe
En nypa salt
 
Blanda alla ingredienser utom kokosen till en finfördelad deg. Jag kör alltid ihop allting i maskinen så allt verkligen blandas och havregrynen slås sönder till smulor. 
 
Rulla bollar och skaka dom i ett glas halvfyllt med kokos. Då går det lättare och det går supersnabbt och smidigt!
 
Ställ i kylen nån timme så dom sätter sig men täck fatet med plastfilm så dom inte får kylskåpssmak!
 
Njut av veckans bästa dag nu och gå ut och sug åt dig av solens fantastiska, hälsosamma strålar! ❤️

Kommentarer


  1. J 24 juli, 2015 on 12:12 Svara

    Å visst är det härligt m sol, här blåser det fasen men vet du jag är så nöjd att slippa regnet så det gör inget. Gör dina chokladbollar ikväll, är bortbjuden i morgon o tar m dem istället för blomma. Brukar va uppskattat m något hemmagjort.
    Ha nu en riktigt skön dag, det ska jag!! Tack för din härliga blogg!!!! Kram

  2. Robin 3 augusti, 2015 on 13:02 Svara

    Om man väljer vaniljpulver istället för vaniljsocker ska man minska mängden något då?

    • Caroline Ahlqvist 3 augusti, 2015 on 23:36 Svara

      Ja, ta en tsk då, det räcker plus att vaniljpulver färgar smeten lite brun. Smaken kommer bli fantastisk ändå! :) Lycka till!

  3. Robin 6 augusti, 2015 on 18:50 Svara

    Mina chokladbollar blev väldigt kompakta. Nästan jobbigt att tugga. Har du nåt tips på hur jag kan göra för att undvika det till nästa gång?

  4. Robin 6 augusti, 2015 on 18:55 Svara

    Mina chokladbollar blev väldigt kompakta, nästan jobbiga att tugga. Har du nåt tips på hur jag kan göra för att undvika det till nästa gång?

  5. Robin 6 augusti, 2015 on 19:04 Svara

    Jag får göra ett nytt försök :)

    • Caroline Ahlqvist 7 augusti, 2015 on 01:43 Svara

      Do it! Bara så man lär sig så det blir kanooooon till slut! 😄

  6. Robin 7 augusti, 2015 on 13:00 Svara

    Misslyckas med chokladbollar. Jag ska nog inte ställa upp i Hela Sverige Bakar :) Dol blev i alla fall bättre nu. Jag hade nog som du skrev bearbetat allt för mycket.

    • Caroline Ahlqvist 7 augusti, 2015 on 21:27 Svara

      Hahaha! Alla har vi nåt som vi är bra på! 😄 Härligt att det gick bättre den här gången 🎉🎉🎉

  7. Caroline Ahlqvist 26 juli, 2015 on 14:19 Svara

    Perfekt gå bort present! Älskar att både ge och få sånt!

    Tack DU för att du hänger här och kommenterar! Sååå härligt!

    Kraaaaam Jenni!

  8. Caroline Ahlqvist 6 augusti, 2015 on 18:58 Svara

    Va? Kompakta? Du måste ha bearbetat allt för mycket och sen måste du ha rullat dom alldeles för hårt. Dom ska vara som en delicatoboll i konsistensen 😄

Lämna ett svar till J Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *