VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Blåbärssmulpaj!

God kväll!
 
Igår plockade vi ju en liten hög med blåbär och idag gjorde jag en riktigt härlig paj med crunchig smuldeg över. Hemmagjord vaniljsås och smaklökarna dansade samba 😉 Sältan i smuldegen är det som gör den så god tycker jag! Det framhäver alla andra söta smaker! 
 
Vi hade middagsgäster ikväll så det här är ett recept för en stor form. Halvera receptet för en klassisk rund pajform. Varsågoda, en paj bakad med kärlek och bär plockade av små, blåfärgade fingrar <3
 
8-10 pers
 
1L blåbär
1/2 dl strösocker
 
200g smör
1.5 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
7 dl havregryn (100% rena om glutenfritt)
2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mix)
1 tsk bakpulver
1.5 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
1 näve hackad sötmandel
 
1. Smörj en 20*30 cm form med smör och häll i bären. Strö över sockret och blanda runt.
 
2. Jobba ihop alla ingredienser ordentligt till smuldegen och strö över bären.
 
3. Grädda ca 25 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av blåbären undertill! Låt svalna något och servera med vaniljsås!
 
HÄR har ni receptet på vaniljsåsen. Sjud till önskad konsistens så den inte blir till kräm. Om ni inte vill ha tjock vaniljkräm till förstås! Slurp 😉
 
 
 
 

 
 
 

Kommentarer


  1. Marie 22 juli, 2015 on 12:37 Svara

    Va gott det ser ut! Jag bara längtar till blåbären är klara här så jag kan baka goda, smarriga blåbärspajer:)

  2. Alice 22 juli, 2015 on 22:48 Svara

    Jag hade med 100% säkerhet ätit alldeles för mycket! ^^

  3. Cissistårtor 23 juli, 2015 on 10:57 Svara

    Vi älskade ditt recept men tyckte det var aningen salt. Stämmer 1,5 tsk salt???

  4. Eva 23 juli, 2015 on 19:05 Svara

    Jag gjorde pajen igår med jordgubbar och hackad vit choklad, supersmarrig!!! Men jag hade bara 4 dl havregryn och fattade inte riktigt med 1/5 dl strösocker tog 1 1/2 dl. Kanske var för mycket, men god vart den 😄

    • Caroline Ahlqvist 23 juli, 2015 on 19:55 Svara

      Tjihoooo vad härligt! Mmm, jordgubbar och vit choklad, grymt! Shit, jag såg felet i receptet nu! Det ska vara 1.5 dl och inte 1/5!!! Du hade helt rätt! Kram!

  5. Marie 10 januari, 2016 on 07:54 Svara

    Tänkte bjuda på blåbärspaj idag och letade recept och hittade hit:) Den ser väldigt god ut!

    • Caroline Ahlqvist 10 januari, 2016 on 22:39 Svara

      Hej!
      Men vad kul! Hoppas den blev härlig!
      Välkommen hit till mig 😄

  6. Caroline Ahlqvist 23 juli, 2015 on 10:51 Svara

    Hehe, vad tror du jag gjorde? En bit till, äh, en bit till…jorå, en liiiiten bit till… Nomnom :)

  7. Caroline Ahlqvist 23 juli, 2015 on 10:51 Svara

    JAAA! Måste ut igen och plocka mer!

  8. Caroline Ahlqvist 23 juli, 2015 on 11:32 Svara

    Hej!
    Ja, 1.5 tsk stämmer om du bakar den stora satsen :) Men minska på saltet nästa gång om det passar er bättre. Jag gillar sältan till det söta 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *