VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Är det här semester???

Japp, nu är det semester och jag är ensam med kidsen. Tobbe jobbar i 2 veckor till och jag känner mig som en hushållerska här hemma. Frukost, mellis, lunch, frukt och middag. Fan, jag står i köket typ hela dan och bara servar! Det äts hela tiden! 

Idag hade jag 3 av grannungarna på lunch också och det petas i maten och ifrågasätts vad det bjuds på.”Är det ärtor i? Det luktar konstigt!” gnäller dom. ”Det blir en riktigt härlig italiensk lunch idag sörni ungar!” svarar jag och försöker sälja in maten som bestod av färdig tomatsås från Saltå Kvarn (bästa vardagsräddaren!) glutenfri pasta och parmesanost. Och shit vad dom åt då. Så fort dom fick syn på osten med det lilla minirivjärnet så var det 3 portioner var som gällde och dom nästan slogs om vem som skulle få riva nästa gång. Efter 7.4 minuter så var dom mätta och drog från bordet som en virvelvind. Jag satte mig ner och tittade ner i kastrullen. 3 makaroner kvar. 


Det handlar så himla mycket om hur maten presenteras för småhobbits för att dom ska bli intresserade. Jag ser ju att så fort jag anstränger mig lite så slukar dom allt och blir mätta och belåtna. Istället för riven morot i en skål som dom inte skulle ta i med tång så käkar dom minst en hel morot var om det serveras som stavar i ett glas istället. Knaperiknap. 


Efter varje lunch så andas jag ut och röjer en kvart i köket. Jag kan koppla av och kanske hinna med att göra nåt som måste fixas innan det blir stora berg. Som tvätten tex. 2 maskiner rullar varje dag eftersom både jag och Tobbe tränar och kidsen leker ute och blir skitiga. Jag sätter mig ner och pillar med bloggen nån halvtimme och det är frid i huset. Sen börjar det mullra igen småfolket börjar höras ”Vi e huuuuuuungriga!” och shit, det har gått 3 timmar sen vi käkade lunch! Dax att börja planera middagen, faan! 
Nä, är det så här min semester ska vara så är det skönare att jobba… Nästintill…
När Tobbe kommer hem på kvällen så känner jag mig lite grinig och sjukt trött på ungar, även mina egna. Jag vill bara vara ensam en stund och drar oftast ut och kutar en runda eller låser in mig i sovrummet en kvart. Det är så sjukt jävla trist!!! För kidsen med! 
Så, för att palla med i två veckor till nu så måste jag gå in i den här semestern med ett annat fokus tänkte jag. Jag ska  göra nåt slags jädra storkok av köttfärssås eller nåt som går att frysa in i portionspåsar så jag slipper några lunchers tänk och planerande. Jag ska försöka vara lite mer positiv och se ungarna mer istället för att bara tänka att jag ska beta av dagens alla måsten. Får se hur det går. Vädret gör inte saken bättre direkt. Om det bara blev lite sol och värme så skulle vi kunna åka och bada istället för att nöta runt här hemma. Jag älskar att vara hemma och pyssla men inte på det här sättet…
Från det ena till det andra. Från gnäll till lite härligheter! Jag bakade hamburgerbröd igår och hade tänkt att grilla idag oavsett väder men så fick jag en present från Del Monte idag! En trälåda proppad av tacoprylar! Så, hamburgergrillningen får vänta tills imorgon och så blir det en klassisk svennebananmiddag ikväll. Det var som att nån där ute (i det här fallet Del Monto) hörde min vädjan om avlastning i matlagandet för allt låg i lådan! YEAAAAAH!!! 
Nu ljuder Frostmusiken högt från högtalarna och Milou dansar omkring i sin älskade klänning och handskar. Hur många gånger har jag hört dom här låtarna??? Hahaha! Minst 479 gånger! 

Hej hej…

Kommentarer


  1. Anonym 10 juli, 2015 on 20:58 Svara

    Hej! Har precis börjar läsa dig, och måste bara säga att du är helt underbar!!! Älskar din rättframma ärlighet! Hoppas du lyckas komma ner i varv och njuta av semestern!
    Kram Emma

  2. Anonym 10 juli, 2015 on 22:45 Svara

    Du är bara för underbar! Sitter och fnissar för mig själv när jag läser dina inlägg, känner igen mig i mycket av det du skriver 🙂

    • Caroline Ahlqvist 11 juli, 2015 on 11:00 Svara

      Hahaha! Tack! 🙂 Visst blir man bara helt jävla tokig ibland!!! Ibland, mitt i vardagen så tror jag knappt att det är sant, så mycket fläng och kaos det kan bli! Gaaaaalet! Men härligt att veta att jag inte är ensam! Kraaaam!

  3. Ann-Marie L 11 juli, 2015 on 14:28 Svara

    Ja du det där känner jag igen. Jag brukar säga att vårt hembiträde har gått för dagen så nu får ni fixa mellis själva, jag gör middag sen. men mina/våra barn är äldre så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *