Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Magnum är en favorit i glassboxen. Gräddig glass och ett tjockt lager mörk choklad. Älskar reklamen som gick förut där det riktigt crunchade till när nån i slowmotion bet sönder chokladöverdraget, löv it! Nu har jag försökt att göra min egen Magnumglass! Tycker resultatet blev finfint!
4-6 st
2 dl mjölk
2 dl grädde
1/2 vaniljstång
1 tsk vaniljextrakt
3 äggulor
1 dl strösocker
Chokladsmak:
2 msk kakao
300g mörk choklad
1. Koka upp mjölk och grädde med den urskrapade vaniljstången, frön och vaniljextrakt i en kastrull. Ställ sen åt sidan och låt dra åt sig av vaniljen i minst en kvart. (Tillsätt kakaon hör om du vill ha chokladsmak)
2. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt.
3. Sila ner den varma mjölkblandningen i äggfluffet och vispa jämnt. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm sakta tills smeten börjar tjockna. Får ej koka för då skär det sig och ser ut som keso!
4. Lägg plast direkt på ytan och ställ att svalna helt i kylen. Min smet stod i kylen över natten. Meeeeeer smak!
5. Fyll upp dina glassformar och frys tills dom blivit genomfrysta. Ca 2-4 timmar beroende på hur stora formar du använder.
6. Lossa glassarna från formarna. Smält chokladen och doppa alla glassar.
Tips!
Doppa chokladglassarna i hackade nötter eller kokos eller annat gott!
Hejsan
Formarna och pinnarna var köper man det någonstans? Glassarna ser riktig smarriga ut. Gunillas nötpaj kan man ha nåt annat socker? Jag har vanlig,rör,farin och muscovadsocker men inte råsocker. Jag känner igen mig när du berättar om semester,ungarna och så. Ja du måste ju varva ner. För mig är semester all inclusive och det har man inte råd till alltid-:) Slippa laga mat och städa och sådant. Min ena dotter var så kinkig med mat,man fick lura henne. Stekte jag falukorv åt hon inte men gjorde jag små hjärtor,blommor av olika formar ja då gick det hem-:) Ohh vad bra med Del montes gåva, men av bilden att döma var det ju santa maria’s saker-:) Ha nu en härlig semester med dina kära.
Hej!
På Bagaren och Kocken köpte jag både pinnarna och formarna! Suuuuperbra!
Ta vanligt socker eller hälften farin/strö till pajen 🙂
Ja, det är verkligen fullt ös hela dagarna. Jag känner att jag måste varva ner lite nu. Har liksom vardagsjobbpulsen påkopplad och är så jädra effektiv hela tiden…inge bra. Andas!
Del Monte stod för ananasen! 🙂 Det är en drive dom har. Att introducera ananasens härliga sötma till sältan i tacosen som nu var och varannan familj äter varje helg! Skriver mer om det imorgon 🙂
Japp det får bli dubbel sats ?! Orkar inte vänta på formarna, ska testa göra i vanlig "burk" så länge. Riktiga råvaror utan en massa onödiga tillsatser som man får på köpet från affären…
Hej!
Tänkte göra ett försök med glassarna nu när jag har köpt formar från Bagaren och Kocken.
Efter du doppade glassarna i den smälta chokladen, var ställde du dom för att torka/stelna? Har du nåt bra tips? 🙂
Hej!
Tänkte prova mig på att göra den här glassen nu när jag har fått formarna från Bagaren och kocken. En fråga:
Efter du har doppad glassarna i den smälta chokladen, var ställer du då dom för att torka/stelna? Och doppar du i varm choklad eller låter du den svalna?
Eftersom glassen du doppar är fryst så stelnar chokladen snabbt så jag bara höll i dom nån minut och la dom sen ner på bakplåtspapper men då var chokladen redan stelnad! Smidigt och utan slabb!
Mums, vad glassarna ser goda ut!
Tack! Vi ska sätta oss ner och ta en varsin nu! 🙂
Hejsan
Formarna och pinnarna var köper man det någonstans? Glassarna ser riktig smarriga ut. Gunillas nötpaj kan man ha nåt annat socker? Jag har vanlig,rör,farin och muscovadsocker men inte råsocker. Jag känner igen mig när du berättar om semester,ungarna och så. Ja du måste ju varva ner. För mig är semester all inclusive och det har man inte råd till alltid-:) Slippa laga mat och städa och sådant. Min ena dotter var så kinkig med mat,man fick lura henne. Stekte jag falukorv åt hon inte men gjorde jag små hjärtor,blommor av olika formar ja då gick det hem-:) Ohh vad bra med Del montes gåva, men av bilden att döma var det ju santa maria’s saker-:) Ha nu en härlig semester med dina kära.
Hej!
På Bagaren och Kocken köpte jag både pinnarna och formarna! Suuuuperbra!
Ta vanligt socker eller hälften farin/strö till pajen 🙂
Ja, det är verkligen fullt ös hela dagarna. Jag känner att jag måste varva ner lite nu. Har liksom vardagsjobbpulsen påkopplad och är så jädra effektiv hela tiden…inge bra. Andas!
Del Monte stod för ananasen! 🙂 Det är en drive dom har. Att introducera ananasens härliga sötma till sältan i tacosen som nu var och varannan familj äter varje helg! Skriver mer om det imorgon 🙂
Kramar i massor till dig starka kvinna!
Så gott!! Detta vill jag också testa 😀
Gör det! Formarna var såååå härliga att jobba med! Rekommenderar dom verkligen och dom kostade bara 179:-
Så gött det såg ut!! Va mina sockergryn skulle jubla ( har 5 st ?), måste jag nog testa!
Oj! 5 små rumpnissar! Du får göra dubbel sats 🙂
Japp det får bli dubbel sats ?! Orkar inte vänta på formarna, ska testa göra i vanlig "burk" så länge. Riktiga råvaror utan en massa onödiga tillsatser som man får på köpet från affären…
Härligt! Spelar ingen roll hur dom ser ut egentligen. Jag tyckte bara att det var lite extra kul om dom sig ut exakt som Magnum 🙂
Hej!
Tänkte göra ett försök med glassarna nu när jag har köpt formar från Bagaren och Kocken.
Efter du doppade glassarna i den smälta chokladen, var ställde du dom för att torka/stelna? Har du nåt bra tips? 🙂
Hej!
Tänkte prova mig på att göra den här glassen nu när jag har fått formarna från Bagaren och kocken. En fråga:
Efter du har doppad glassarna i den smälta chokladen, var ställer du då dom för att torka/stelna? Och doppar du i varm choklad eller låter du den svalna?
Eftersom glassen du doppar är fryst så stelnar chokladen snabbt så jag bara höll i dom nån minut och la dom sen ner på bakplåtspapper men då var chokladen redan stelnad! Smidigt och utan slabb!