VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkakeracet 2015!

Hallå alla barn och föräldrar, eller vad fasen, alla som känner nån som är mellan 10 och 14 år gammal och är grym på att baka kladdkaka!
 
Den 10:e Oktober koras nämligen 2015 års vinnare av Kladdkakeracet i samarbete med Arla!
 
Det är 10-års jubileum i år och förra året var det rekord i antal inskickade recept. 170 bidrag kom in och det tycker jag vi borde spöa lätt i år, eller hur?!
Vem bakar Sveriges godaste kladdkaka???
 
SÅ HÄR GÅR DET TILL:
 
Använd din fantasi och kom på ett coolt recept på en smarrig kladdkaka som har smör som en av ingredienserna. Fota den färdiga kladdisen och anmäl både bilden och receptet HÄR senast den 30:e Augusti.
 
20 bidrag går till semifinal och dom 6 vassaste recepten går till final och då får man baka sitt recept inför publik och jury på Bak-& Choklad Festivalen! YEAAAAAAH! Vinnaren får bla välja valfri kurs hos mästerkonditorn Magnus Johansson!
Ååååh vad jag skulle vilja vara 10 år igen 😉
 
För mer info och inspiration gå in på arla.se
Där hittar du många många härliga kladdkakerecept!
 
Här är förra årets vinnare Amy Allegrini Hobsons kladdkaka:
 
KLADDKAKA MED MARÄNGSVISS-TOPPING
12 bitar
 
100 g Arla® Svenskt Smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 12 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
 
Topping:
 
2 dl Arla Köket® vispgrädde
2 bananer
1 12 dl små maränger
strössel

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.

3. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.

4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.

5. Vispa grädden och klicka över kakan. Strö över skivad banan, maränger och strössel.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *