God morgon!
Det var länge sen jag gjorde en riktig mysfrukost här hemma. Ett tag så hade jag det som lite standard varje söndag för frukosten är fasen det bästa på hela dan! Älskar att sitta länge och bara plocka bland en massa godsaker. Äggröra, smoothie, granola, yoghurt, god ost, frukt, grönsaker och scones. Nybakade scones som fortfarande är ljumma så smöret smälter lite i mitten! Vi har lite folk som sover över här idag så det passade finfint med en brunch på verandan 🙂
Här är ett recept på mina sconesfavvosar. Glutenfria med.
Ca 12 st
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
4 dl Leilas glutenfria mix
2 dl mandelmjöl
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1 msk socker
50g kallt smör
1 dl havregrädde
1 dl vatten
1. Rör ut fiberhusken i vattnet och låt svälla i 5 min.
2. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt sen fiberhusken. Nyp ihop allt med smöret så det blir finfördelade smulor.
3. Häll i havregrädden och vattnet och knåda till en superkladdig deg.
4. Klicka ut 12 högar med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 12-14 min i 250 grader.
Efter frukosten ska vi ut till Vallentuna och bada hos farsan! Vädret är ju helt galet efterlängtat och det gäller att maxa dagen nu! Shit vad jag älskar sommaren!
Dom gick ner hos kidsen, puh..
Melwin och bästa polaren Vincent var morgonpigga trots sen kväll och vampyrutklädnad 🙂
Jag åt precis scones konstigt haha 🙂 men dessa ska jag också testa tack
Idag har jag lyxiga glampingtips på bloggen 🙂
Önskar dig en solig ny vecka
LOVE Maria Inredning – it’s Swedish for decor
Så gott med scones ju 🙂 Vilken fin blogg du har!