Hej!
Det var länge sen jag hade en helg som gapar tom i kalendern men nu är det här! YES! Jag har suttit och kollat igenom min lilla nätta receptsamling (köper tidningar, klipper ut allt som ser gott ut, klistrar upp på A4 papper och sätter in in olika pärmar) (japp, mogen kvinna på 79 år…) och letat efter inspiration till lite bakning nu i helgen.
Jag tänkte inleda med Subway Cookies! Ni vet dom där stora, lite sega kakorna som man kan dela på två pers till fikat! Löv it!
Så, här är dom!
18 st
150g smält smör
2 msk sirap
1 äggula
1 ägg
2.5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
4.5 dl vetemjöl (270g)
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
150g hackad vit choklad eller nonstop
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ner äggen, sirapen, allt socker och vanilj.
3. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt i smeten. Blanda ihop snabbt och sluta precis när degen gått ihop och blivit jämn. Blandar du och knådar för mycket så bildas glutenbindningar och då blir kakorna stumma och kompakta.
4. Hacka chokladen grovt och knåda snabbt in i degen.
5. Tag en glasskopa eller rulla 6 bollar och placera med generöst mellanrum på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10-14 min. Låt svalna på plåten.
Muums 😀
Testa! Gottgottigottgott!
Ser mums ut
Yesss har precis bakat och smakat dessa godingar. Tack för receptet Carro. Hittade faktiskt olika recept på nätet,men vågade inte riktigt testa. Men när dina dök upp testade jag utan tvekan,jag tog lite hackade makedemianötter. Ha en trevlig helg
Jag älskar chocolate chip cookies. Jag gillar när de är knapriga i kanten och sega i mitten, mums!
Det bästa är att man kan variera recepten så mycket att man aldrig tröttnar på kakorna. Dessa ser jättegoda ut!
Åh, jag håller med dig! Man behöver egentligen ingen annan kaka i livet
Släng i nötter, choklad, kokos, kola…fantasin styr!
Går det lika bra att blanda med elvisp? Har en electrolux assistent och funderar på att köpa en tillsats till den som klarar av att vispa och blanda mördeg. Vad använder du för maskin? Tack för alla recept som du delar med dig av!!
Hej!
Kör för hand annars! Nema problema!
Jag har testat många maskiner och fastnade till slut för Kitchen Aid som så många andra. Älskar min turkosa lilla hjälpreda! Lycka till i köket nu!
mums
Hehe, håller med 😉
Måste smöret svalna eller kan man som mäniska utan tålamod hälla i sockret direkt?
Det blir bäst om smöret hinner svalna lite men kör ihop allt bara. Hehe, jag förstår att du blir ivrig! Smak
En blir det ingen skillnad på men det suger åt sig lite mer mjöl om smöret är varmt så minska lite på det.
oooh vill testa detta! men om man vill ha mörka kakor med vit choklad, hur mycket kakao borde man ha i?

Är dessa lika goda om de varit frysta? Tänkte baka dessa inför dotterns kalas och vill göra så mycket som möjligt i förväg.
Hej
Kan man lägga till kakao för att få mer chokladsmak och i så fall hur mycket?
Det kan du absolut! Byt ut 1 dl av vetemjölet till 1 dl kakao bara. Det borde bli superbra! Lycka till!
Hej! Jag vill göra liknande sånna här kakor men med färskost så de blir som Cheesecake. Subway har ju Raspberry Cheesecake cookies som är mina absoluta favoriter! Jag hittar dock bara amerikanska recept där man ska ha i färdiga ”cakemix” i smeten som man inte har en aning om vad de innehåller ? Jag har Dr Oetkers frystorkade hallon som jag tänkte ha i samt färskost och vit choklad, men övriga ingredienser och mängder är jag osäker på. Har du några bra tips? Tack! Mvh Marie
Men skulle du inte bara kunna klicka i färskost i degen då? O lite hallon? Det skulle jag testa rakt av! Har inte smakat dom som du gillar från Subway.. men nu blir jag ju sugen!
Hej, måste man ha i sirap eller kan man använda något annat istället för sirap ?
Absolut! Du kan ta vanligt socker eller farinsocker istället ?
Dom var verkligen supergoda! Jag tog bort 1 dl vetemjöl och tillsatte 1dl kakao och det blev bra, men hur ska jag göra för att kakorna verkligen ska smaka choklad?
Ska det verkligen vara 1tesked salt? Dock hade jag normalsaltat smör och sen en tesked salt på det. Så de smakar lite för mycket salt annars blev dom verkligen goda och bra.
Vad roligt! Antingen så smälter du mörk choklad och tillsätter eller kanske grovhacka choklad och pluppa ner i degen. Minska på saltet om du tycker det blev för salt. Jag gillar sötman mot sältan ?
Ajajaj… De blev helt perfekta! Har bakat så många versioner tidigare och dessa är outstanding! Tackar!
WIHOOOO VAD KUL!!! Tack för att du kommenterar! ? Trevlig helg!
Gör precis efter receptet men din sjunker ihop så mycket och blir i princip platta med chokladbitar i… har provat grädda dom i bara 8 min men dom sjunker ändå ihop nästan helt…
Nämen nej då! Hmm…vad kan det vara som går så fel? Har du för mycket bakpulver i kanske? Att du ändå måttat fel?
Lan man använda vaniljsocker istället för vaniljextrakt??
Vad kul! Här hemma börjar dom ta slut för hela huset stormades av småkids som ivrigt malde i sig kakorna med nöjda nyllen
Makedemiannötter är såååå gott! Ska också ta i det nästa gång! Kraaaam!
Dom gick ner utan bekymmer 😉
Hej!
Jag skulle ta bort 1 dl vetemjöl och ersätta rätt av med 1 dl kakao! Då blir det rejält mörka chokladiga kakor ? Jag gillar ju riktigt mörka kakor men är du tveksam så ta 1/2 dl kakao och byt bort lika mycket vetemjöl. Lycka till!
Absolut! Men ett tips är att frysa degrullen! Tina på morgonen och dela i skivor och grädda dan innan. Tar ju bara några minuter ?