VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Subway Cookies

Hej!
 
Det var länge sen jag hade en helg som gapar tom i kalendern men nu är det här! YES! Jag har suttit och kollat igenom min lilla nätta receptsamling (köper tidningar, klipper ut allt som ser gott ut, klistrar upp på A4 papper och sätter in in olika pärmar) (japp, mogen kvinna på 79 år…) och letat efter inspiration till lite bakning nu i helgen. 
 
Jag tänkte inleda med Subway Cookies! Ni vet dom där stora, lite sega kakorna som man kan dela på två pers till fikat! Löv it!
 
Så, här är dom!
 
 
18 st
 
150g smält smör
2 msk sirap
1 äggula
1 ägg
2.5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
4.5 dl vetemjöl (270g)
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
 
150g hackad vit choklad eller nonstop
 
1. Smält smöret och låt svalna.
 
2. Vispa ner äggen, sirapen, allt socker och vanilj.
 
3. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt i smeten. Blanda ihop snabbt och sluta precis när degen gått ihop och blivit jämn. Blandar du och knådar för mycket så bildas glutenbindningar och då blir kakorna stumma och kompakta. 
 
4. Hacka chokladen grovt och knåda snabbt in i degen.
 
5. Tag en glasskopa eller rulla 6 bollar och placera med generöst mellanrum på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10-14 min. Låt svalna på plåten.
 
 
 


 
 

Kommentarer


  1. Anonym 27 juni, 2015 on 13:51 Svara

    Muums 😀

  2. Monica 27 juni, 2015 on 14:07 Svara

    Ser mums ut 🙂

  3. Gülay 27 juni, 2015 on 15:07 Svara

    Yesss har precis bakat och smakat dessa godingar. Tack för receptet Carro. Hittade faktiskt olika recept på nätet,men vågade inte riktigt testa. Men när dina dök upp testade jag utan tvekan,jag tog lite hackade makedemianötter. Ha en trevlig helg

  4. Anonym 29 juni, 2015 on 11:37 Svara

    Jag älskar chocolate chip cookies. Jag gillar när de är knapriga i kanten och sega i mitten, mums!
    Det bästa är att man kan variera recepten så mycket att man aldrig tröttnar på kakorna. Dessa ser jättegoda ut! 🙂

    • Caroline Ahlqvist 29 juni, 2015 on 19:22 Svara

      Åh, jag håller med dig! Man behöver egentligen ingen annan kaka i livet 🙂 Släng i nötter, choklad, kokos, kola…fantasin styr!

  5. Anonym 29 juni, 2015 on 13:30 Svara

    Går det lika bra att blanda med elvisp? Har en electrolux assistent och funderar på att köpa en tillsats till den som klarar av att vispa och blanda mördeg. Vad använder du för maskin? Tack för alla recept som du delar med dig av!!

    • Caroline Ahlqvist 29 juni, 2015 on 19:21 Svara

      Hej!
      Kör för hand annars! Nema problema!
      Jag har testat många maskiner och fastnade till slut för Kitchen Aid som så många andra. Älskar min turkosa lilla hjälpreda! Lycka till i köket nu!

  6. Anonym 29 juni, 2015 on 17:42 Svara

    mums

  7. Anonym 12 juli, 2015 on 17:40 Svara

    Måste smöret svalna eller kan man som mäniska utan tålamod hälla i sockret direkt? 🙂

    • Caroline Ahlqvist 12 juli, 2015 on 23:01 Svara

      Det blir bäst om smöret hinner svalna lite men kör ihop allt bara. Hehe, jag förstår att du blir ivrig! Smak
      En blir det ingen skillnad på men det suger åt sig lite mer mjöl om smöret är varmt så minska lite på det.

  8. janna 7 januari, 2016 on 01:51 Svara

    oooh vill testa detta! men om man vill ha mörka kakor med vit choklad, hur mycket kakao borde man ha i?
    🙂

  9. Anonym 23 januari, 2016 on 15:36 Svara

    Är dessa lika goda om de varit frysta? Tänkte baka dessa inför dotterns kalas och vill göra så mycket som möjligt i förväg.

  10. mattias pedersen 18 januari, 2017 on 17:22 Svara

    Hej

    Kan man lägga till kakao för att få mer chokladsmak och i så fall hur mycket?

    • Älska att baka 24 januari, 2017 on 07:10 Svara

      Det kan du absolut! Byt ut 1 dl av vetemjölet till 1 dl kakao bara. Det borde bli superbra! Lycka till!

  11. Marie 4 april, 2017 on 08:38 Svara

    Hej! Jag vill göra liknande sånna här kakor men med färskost så de blir som Cheesecake. Subway har ju Raspberry Cheesecake cookies som är mina absoluta favoriter! Jag hittar dock bara amerikanska recept där man ska ha i färdiga ”cakemix” i smeten som man inte har en aning om vad de innehåller ? Jag har Dr Oetkers frystorkade hallon som jag tänkte ha i samt färskost och vit choklad, men övriga ingredienser och mängder är jag osäker på. Har du några bra tips? Tack! Mvh Marie

    • Älska att baka 12 april, 2017 on 13:42 Svara

      Men skulle du inte bara kunna klicka i färskost i degen då? O lite hallon? Det skulle jag testa rakt av! Har inte smakat dom som du gillar från Subway.. men nu blir jag ju sugen!

  12. Mathilda 5 april, 2017 on 16:51 Svara

    Hej, måste man ha i sirap eller kan man använda något annat istället för sirap ? 🙂

    • Älska att baka 6 april, 2017 on 10:46 Svara

      Absolut! Du kan ta vanligt socker eller farinsocker istället ?

  13. Evelinn 8 april, 2017 on 14:17 Svara

    Dom var verkligen supergoda! Jag tog bort 1 dl vetemjöl och tillsatte 1dl kakao och det blev bra, men hur ska jag göra för att kakorna verkligen ska smaka choklad?

    Ska det verkligen vara 1tesked salt? Dock hade jag normalsaltat smör och sen en tesked salt på det. Så de smakar lite för mycket salt annars blev dom verkligen goda och bra.

    • Älska att baka 12 april, 2017 on 13:39 Svara

      Vad roligt! Antingen så smälter du mörk choklad och tillsätter eller kanske grovhacka choklad och pluppa ner i degen. Minska på saltet om du tycker det blev för salt. Jag gillar sötman mot sältan ?

  14. IZH 18 april, 2017 on 09:52 Svara

    Ajajaj… De blev helt perfekta! Har bakat så många versioner tidigare och dessa är outstanding! Tackar!

    • Älska att baka 5 maj, 2017 on 06:52 Svara

      WIHOOOO VAD KUL!!! Tack för att du kommenterar! ? Trevlig helg!

  15. Stina 29 april, 2017 on 21:06 Svara

    Gör precis efter receptet men din sjunker ihop så mycket och blir i princip platta med chokladbitar i… har provat grädda dom i bara 8 min men dom sjunker ändå ihop nästan helt…

    • Älska att baka 5 maj, 2017 on 06:53 Svara

      Nämen nej då! Hmm…vad kan det vara som går så fel? Har du för mycket bakpulver i kanske? Att du ändå måttat fel?

  16. Anonym 24 september, 2017 on 10:47 Svara

    Lan man använda vaniljsocker istället för vaniljextrakt??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *