VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladglass

Sveriges Nationaldag idag! Jag har ju för fasen inte ens en svensk flagga att sätta upp! Vi borde vara lite mer stolta över vårt land tycker jag. Vi blir ju det när vi åker utomlands. Då skryter vi om att det är Peter Forsberg som står bakom Foppatoffeln, vi drar på oss T-shits med vikingar och berättar vitt och brett att ABBA, Björn Borg, Avicii och Robyn kommer från Sverige. När vi sen landat här hemma så klagar vi på vädret, och blir buttra och muttrar hela dagarna…typ. Nä, lite mer patriotism tycker jag!
 
Idag ska vi till Hässelby Slott och ta med oss picknick och åka karusell med kidsen tillsammans med två andra barnfamiljer. Mys mys!
 
Idag tycker jag att ni ska göra chokladglass hemma! Jaaaaaa!!!
Krämig, choklad, choklad, choklad, så sjukt god! Och enkel att lyckas med, promise!
 
 
 
 
5 dl grädde
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 msk vodka
 
1. Koka upp grädde, vaniljpulver, kakao och kondenserad mjölk i nån minut.
 
2. Vispa sönder äggulorna snabbt och tillsätt i gräddblandnongrn. Sjud i några minuter tills det börjar tjockna. Får inte koka! Då kan det skära sig. Låt svalna helt täckt med plastfilm.
 
3. Tillsätt vodkan och kör glassmeten i glassmaskinen tills den är krämig och fin! Frys in i en bunke och ta fram 15 min innan servering så den blir så där härligt skopbar!
 

Kommentarer


  1. Gülay 6 juni, 2015 on 16:03 Svara

    Tack . Vad tillför vodkan? Kan man utesluta det? Har limoncello och baileys kan man ta dem?-:)) Ni var så sötaaaa på youtube klippet.

  2. Helen 6 juni, 2015 on 17:18 Svara

    Mmm mums!! Det finns smaker i det oändliga att variera på glass, är så kul att prova sig fram:))

  3. Hanna 30 juni, 2015 on 16:10 Svara

    Åh så gott! Ska den kondenserade mjölken vara kokt så den blir till kola elr direkt ur burken bara? Kan man koka vodkan så alkoholen försvinner tro? Om barn ska kunna äta:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *