VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag flyttar

Jag har ju berättat att jag håller på att rensa. Allt från garderober, förrådet, köksskåp, sminklådan mm men även större grejer som  tar energi och som jag känner att hela kroppen säger nej till. Ja till jobb som är härliga och ger energi, nej till jobb som tar energi. 

Jag har nog alltid varit ganska bra på att lyssna på kroppen men nu är det på en annan nivå. Det är väl en mognadsgrej och det känns så jädra bra! Jag känner mig starkare och piggare och mer ärlig mot mig själv! 
Jag kommer ihåg för några år sen när jag masserade en gammal kvinna som var över 90 år. Hon var tokig i att träna och simmade varje morgon och hade jumpa framför Nyhetsmorgon. Hon sa ”Tänk hur det är på flygplanen. Man får lära sig att ta syrgasen själv först innan man hjälper sitt barn, annars finns inte energin i din kropp till att finnas där för andra.” Klok böna och en förebild. Jag vill också jumpa framför Nyhetsmorgon när jag är 93 och fortsätta vara stark livet ut.
Igår fick Tobbe också ett rensarryck och kånkade upp stora tunga lådor med DVD och CD skivor från källaren. Två proppade, gigantiska lådor med massa minnen och härliga filmer och musik. Men som vi inte rört på flera år. Han är inte lika nostalgisk som jag och lämnade utrensningen åt mig så jag satte fart och gick igenom allt. Släng, släng, släng… Vissa skivor sparade jag i en hög och laddade sen ner favoriterna på min Sporifylista. Sååå skönt! Nu är det bara att åka till tippen med lådorna och förrådet fick mer plats. Yes! Tänkte först spara och åka med dom till nån loppis i vår men vad fasen, ingen köper CD och DVD  idag! 
Jag har också sagt upp mig här från Loppi. Jag saknar min gamla blogg och går tillbaka till den i slutet Juni efter min uppsägningstid. Det känns jätteskönt och en sten har fallit från mina axlar. Jag har aldrig riktigt riktigt känt att jag passar in här på Loppi för jag vill bestämma designen själv och också skriva inlägg när jag själv vill och har tid. Det är ett beslut som känns helt rätt och jag längtar efter att pilla med HTML-koder och design igen. Det kommer fortfarande vara samma blogg med recept, träning, livet och family men pressen på mig sjunker och jag hoppas att glädjen till att blogga återkommer för den sviktar lite väl mycket nu och då blir det inge kul. Säga ja till energi.
Jaja. Då vet ni vad som händer och nu ska jag upp och käka frukost med Milou. Melwin sover hos en kompis och Tobbe är förkyld så han får sovmorgon. Kl 10.30 ska jag till SATS och köra ett Body Balance pass. Jag har börjat lägga till det i mitt träningsschema för det är så jädra välbehövligt och skönt. Yoga, Pilates och Tai Chi i en härlig blandning lugnar ner och centrerar kroppen när det är stressigt och fladdrigt. Jag har faktiskt anmält mig till den utbildningen i September. Det är nåt som jag har velat i många år som komplement till Body Pumpen men först nu känner jag mig redo att stanna upp och lära in. Ni hör ju hur klok jag blivit, hahaha! Som ugglan i Fablernas Värld 😉  

Kommentarer


 1. Gülay 3 maj, 2015 on 10:06 Svara

  Hej Carro
  Ja du vet ju bäst vad som känns rätt för dig. Ska du tillbaks till crudis blogg sen? Där minns jag hur du svor över HTML-koder-:) Du länkar väl till din nya blogg när det är dags. Jag blev bara nyfiken här på loppi finns det krav för bloggarna att så många inlägg ska ni ha per vecka? Sedan undrar jag när du flyttat försvinner dina inlägg då härifrån? Varför jag undrar,ibland har jag sparat en länk från något gott som du har bakat,blev nyfiken om allt bara försvinner. Vad son än händer lycka till med ditt nya.

 2. Viola 3 maj, 2015 on 10:29 Svara

  Tror rensa/städa/tvätta tillhör den fräscha våren-vi storrensade garaget för ett tag sen och fortsätter inomhus av bara farten :-) Håller nu på att tvätta undan vinterkläderna, ska tom testa att impregnera några av dom!
  Följer självklart med till nya bloggen 😀 och tanken på att vara en pigg 93 åring får mig att le och se framåt

 3. Anette 3 maj, 2015 on 11:49 Svara

  Hej
  Vill bara hoppa in och säga att jag bakade din annanaspaj. Så gooood .Det ända som ej blev bra,kanterna blev brända.
  Tack för en rolig blogg.
  Ha en bra dag.
  Anette/FormoFunktion.com

 4. J 3 maj, 2015 on 15:18 Svara

  Hej! Du är verkligen klok! Jag rensar också på olika sätt i mitt liv, allt är inte lätt men däremot rätt. Jag blir glad av din blogg o.jag kommer hänga med. Lycka till med din framtid!!!

 5. Jessica Christensen 4 maj, 2015 on 08:25 Svara

  Vad härligt att få rensat! Och vilken tur för mig & alla andra att du fortsätter blogga på annan portal, hade inte varit roligt om du slutat helt & hållet! :) ha en bra dag, kram

 6. annika 4 maj, 2015 on 08:25 Svara

  Hejja Cruuuudi!!!

 7. Carro 3 maj, 2015 on 15:22 Svara

  hej Gülay!
  Självklart kommer ni alla få all info om ny adress när det är dax. Alla recept som jag gjort här på Loppi under året finns både här och på min nya blogg.
  Alla vi toppbloggare har kontrakt på ett visst antal inlägg per vecka som vi måste följa.

  Kraaaam!

 8. Carro 3 maj, 2015 on 15:27 Svara

  visst är det härligt! Bort med trött gammalt och fram med vårigt! :)
  Vad glad jag blir att du hänger med i flytten! Jag fortsätter fixa och dona med recept och får mycket inspiration av er läsare!

  Kram!

 9. Carro 3 maj, 2015 on 15:30 Svara

  Tack snälla du för dina ord!
  Det är bra för hälsan att rensa tror jag. Folk som spar för mycket på skrot har mindre energi, tror du inte det?
  Tack för att du hänger med!
  Kraaaam!

 10. Carro 3 maj, 2015 on 15:32 Svara

  Åh vad kul att pajen blev god!
  Du kanske hade lite för tunn deg på kanterna eller hade formen för högt upp i ugnen? Alla ugnar värmer så olika så det är svårt att säga exakt tid och värmetal. Man får helt enkelt lära känna sin ugn och lära av misstagen. Nästa gång blir den perfekt!

  Kraaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *