VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Parmesanchips med sesam och basilika!

Valborg! Vad mysigt! 
Vi ska ut till Stenhamra ikväll och fira med två familjer till. Grillning och sen brasa till kidsens förtjusning. Det blir en härlig kväll. Jag har ett bra recept till kvällens mys! Parmesanchips med sesam och basilika! Det är så himla lätt att göra och alla älskar dom. Gör inte ni det också? :) Jag piffar till lite med att tillsätta finhackad basilika, sötmandel och sesamfrön för att få ännu fler smaker och crunch, mums mums. Enkla snacks som går på ett nafs att göra! Parmesanchips
 
Ca 30-35 st
 
150g parmesanost
1/2 dl sesamfrön
75g sötmandel
1 tsk salt
Lite svartpeppar
 
1. Hacka sötmandeln och basilikan fint.
 
2. Riv parmesanosten grovt.
 
3. Blanda ihop allting och fördela ut i högar på plåten. 12 högar/plåt. Ca 1 msk/hög.
 
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min i 200 grader tills dom blivit gyllenbruna.
 
Parmesanchips
 
 
 
 
 
 
 
Parmesanchips

Kommentarer


  1. Lina 30 april, 2015 on 18:12 Svara

    Parmesanchips är väldigt gott och det låter ju ännu godare med basilika och sesam, får testa det =) Här hemma har vi precis ätit världens godaste färska pasta med fläskfilé och rosmarinsås så nu är vi mätta och belåtna och är parkerade i soffan för att ta det lugnt och se på tv. Funderade på om vi skulle gå och se någon brasa men det blåser så himla mycket och jag är lite hostig så vi får stå över det.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  2. Caroline 1 maj, 2015 on 08:21 Svara

    Vilken kväll! Vilken mat! Hoppas ni hade det trevligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *