VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bakad müsli blir granola!

God morgon!
Igår gjorde jag en dubbelsats av min favoritmüsli, eller Granola som det heter. Den går åt som smör här hemma. Den är så jädra god och ni har fått receptet förut men det tåls att upprepa! Ta 100% rena havregryn så blir den 100% glutenfri! Varsågoda! Glutenfritt och hälsosamt så in i bomben!Granola
 
GranolaGRANOLA 

 
7 dl havregryn /100% rena om du vill vara säker på att det är glutenfritt)
1 dl solrosfrön 
0,5 dl hela linfrön 
1 msk Kanel ( malen ) 
0,5 msk kardemumma (malen) 
1 dl vatten 
3 msk rapsolja 
2 msk flytande honung 
 
Nötblandningen 
2 dl cashewnötter 
2 dl mandel 
1 dl paranötter
1 tsk kanel 
1 msk flytande honung 
 
1 dl kokosflingor 
2 dl hackad torkad frukt t ex ananas och fikon 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
 
2. Bred ut havregryn, solrosfrön, linfrön på en långpanna. 
 
3. Blanda ner kanel, kardemumma, vatten, rapsolja och honung. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd om då och då. 
 
4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa hastigt. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter. Strö på kanel och häll på lite honung. Blanda ner i plåten med grynen tillsammans med kokos och torkad frukt.

Kommentarer


  1. Lina 29 april, 2015 on 07:56 Svara

    Granola är ju väldigt gott, tycker speciellt om den där extra knapriga konsistensen som den får och kanelsmaken. Har testat att ha i kakao några gånger och det blev också väldigt gott =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  2. Gülay 29 april, 2015 on 10:00 Svara

    Hej
    Ska kanel,rapsolja,vatten,kardemumma och honung blandas med havre,solros och linfrön? Kan man inte blanda allt först och sen bre ut på långpanna? Jag hängde inte med,trött hjärna-:)

  3. Mian 29 april, 2015 on 10:13 Svara

    Testar med kakao för första gången… : )

  4. Helen 29 april, 2015 on 10:59 Svara

    Denna ska jag prova:) har provat lite olika varianter & smaker. Mums:))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *