Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Igår gjorde jag en dubbelsats av min favoritmüsli, eller Granola som det heter. Den går åt som smör här hemma. Den är så jädra god och ni har fått receptet förut men det tåls att upprepa! Ta 100% rena havregryn så blir den 100% glutenfri! Varsågoda! Glutenfritt och hälsosamt så in i bomben!
GRANOLA
7 dl havregryn /100% rena om du vill vara säker på att det är glutenfritt)
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
1 msk Kanel ( malen )
0,5 msk kardemumma (malen)
1 dl vatten
3 msk rapsolja
2 msk flytande honung
Nötblandningen
2 dl cashewnötter
2 dl mandel
1 dl paranötter
1 tsk kanel
1 msk flytande honung
1 dl kokosflingor
2 dl hackad torkad frukt t ex ananas och fikon
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bred ut havregryn, solrosfrön, linfrön på en långpanna.
3. Blanda ner kanel, kardemumma, vatten, rapsolja och honung. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd om då och då.
4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa hastigt. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter. Strö på kanel och häll på lite honung. Blanda ner i plåten med grynen tillsammans med kokos och torkad frukt.
Granola är ju väldigt gott, tycker speciellt om den där extra knapriga konsistensen som den får och kanelsmaken. Har testat att ha i kakao några gånger och det blev också väldigt gott =)
Hej
Ska kanel,rapsolja,vatten,kardemumma och honung blandas med havre,solros och linfrön? Kan man inte blanda allt först och sen bre ut på långpanna? Jag hängde inte med,trött hjärna-:)
Granola är ju väldigt gott, tycker speciellt om den där extra knapriga konsistensen som den får och kanelsmaken. Har testat att ha i kakao några gånger och det blev också väldigt gott =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Hej
Ska kanel,rapsolja,vatten,kardemumma och honung blandas med havre,solros och linfrön? Kan man inte blanda allt först och sen bre ut på långpanna? Jag hängde inte med,trött hjärna-:)
Testar med kakao för första gången… : )
Denna ska jag prova:) har provat lite olika varianter & smaker. Mums:))