VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chunky Chocolatecookies!

Hej!
 
Jag inleder helgen med att sukta er med dom godaste kakorna jag någonsin bakat. Jag döper dom på engelska för det gör dom mest rättvisa. Chunky låter mycket godare än sega tycker jag :) Dom är 100% glutenfria och lätta att baka. Grädda dom hellre för lite än för länge för så ni inte går miste om chunky chunky chunky! Dom stelnar alltid lite till när dom kommit ut ur ugnen så låt dom bara ligga och svalna på plåten innan du öppnar upp munnen på vid gavel och stoppar in en av härligheterna!
 
Glutenfria Chokladkakor  
Glutenfria chokladkakor
 
Ca 15 st
 
100g rumsvarmt smör
1 dl Muscovadosocker
1 dl rårörsocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1.5 dl kakao
1 dl rismjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
100g grovhackad mörk choklad
100g grovhackad vit choklad
 
1. Vispa smör och allt socker krämigt på hög effekt.
 
2. Tillsätt ägget och vispa lite till.
 
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
 
4. Tillsätt chokladen och rör runt så det fördelas jämnt.
 
5. Klicka ut 12 högar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
 
6. Grädda ca 10-12 min i 175 grader. Dom ska fortfarande vara lite lösa i mitten. Låt svalna på plåten.

Kommentarer


  1. Gülay 11 april, 2015 on 11:31 Svara

    Hej
    Kakorna ser goda ut. Häromdagen åt jag Chocolate Chip Cookies på Subway. Jag blev helt galen på dessa kakor-:) Tänk om man kunde hitta recepten. Trevlig helg

  2. Sara 11 april, 2015 on 19:09 Svara

    Åh dom ser sååååå goda ut! Ska definitivt provas! Tror du att man kan byta ut rismjölet mot majsmjöl eller vanligt vetemjöl om man inte vill ha glutenfria? Påverkas chunky chunkyn så att säga?

  3. Malin 12 april, 2015 on 07:09 Svara

    Ser jättegoda ut! Jag undrar också om det går att använda vetemjöl istället eller kanske potatismjöl?

  4. Erika Jansson 12 april, 2015 on 17:14 Svara

    Dessa måste bara provas!

  5. Lina 15 april, 2015 on 19:57 Svara

    Hej! Det här receptet verkar supergott! Har en kompis som är glutenintolerant samt en som är ägg allergiker och undrar om det går att göra receptet äggfritt? (Och vad man isf kan byta ägget mot) :-)

  6. Caroline 12 april, 2015 on 10:55 Svara

    Det går jättebra att byta ut mot vetemjöl men ta typ 3/4 dl då!

  7. Caroline 12 april, 2015 on 10:56 Svara

    Åååh, det skulle jag också vilja ha receptet på! Sååå sjukt goda!

  8. Caroline 12 april, 2015 on 10:57 Svara

    Absolut! Majsmjöl smakar lite mer och blir lite strövare än just rismjöl men det funkar! Om du tar vetemjöl så ta 3/4 dl istället för det suger mer vätska än glutenfria mjöler! Lycka till!

Lämna ett svar till Caroline Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *