VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Eggstract – en smart liten vän i köket!

Vad passar bättre än ett litet ”äggtips” så här i påsktider?
 
När jag separerar äggulor från äggvitor så knäcker jag bara som vanligt mot bunkens kant och häller gulan fram och tillbaks mellan äggskalshalvorna. Går bra för det mesta men ibland får jag fiska upp äggskal från smeten. Nu har jag fått en liten present från ett UF företag som heter Eggstract! Har ni testat att suga upp äggulor med en PETflaska nån gång? Det funkar jättebra och den här lilla sötnöten funkar likadant.
 
Knäck alla ägg i en skål, tryck ihop Eggstracten och håll öppningen mot äggulan. Släpp trycket och se hur äggulan sugs upp i behållaren, lyft och släpp ner i nästa bunke. Sååå smidigt och smart! Inget kladd, superlätt och äggulorna går inte sönder vilket gör att det är en perfekt metod om man vill göra maräng tex och vill använda endast äggvitorna! Jag kommer använda min hädanefter. Utan tvekan! Eggstract Eggstract Eggstract Vill ni också ha en egen liten Eggstract i köket? Gå in på deras hemsida www.eggstractuf.wix.com/eggstractuf eller på Facebook och beställ för endast 49:- Finns i olika färger 🙂
 
Jahapp, nu ska vi ut till Munsö där kidsens farmor och farfar bor. Mer påskmat väntar! Gott! Jag älskar sill, potatis, ägghalvor och lax! Njut av dagen och att det är ledigt imorgon med, yeaaaah!  

Kommentarer


  1. Karin 5 april, 2015 on 19:59 Svara

    Hej Caroline! Ett tips för att inte få äggskal i skålen är att knäcka ägget mot bänkskivan istället för en kant, då håller skalet ihop bättre. Tack för all inspo! Var har du förresten fått tag på alla underbara små keramikskålar i olika färger i dina videor? De ser handgjorda/drejade ut, såå fina.

  2. Anette 6 april, 2015 on 11:25 Svara

    Hej
    Tack för en rolig blogg att läsa. Jag har bakat ditt glutenfriabröd i helgen. Jag vill också säga att vi säljer en som heter pluck. Gå gärna in på FormoFunktion.com och titta på en film hur den fungerar. Ha en bra dag./Anette

  3. Caroline 7 april, 2015 on 11:04 Svara

    Tack du som läser!
    Hoppas du gillade brödet!
    Pluck, den ska jag kika på! Alla små hjälpmedel i köket är välkomna 🙂

    Njut av dagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *