Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Vad passar bättre än ett litet ”äggtips” så här i påsktider?
När jag separerar äggulor från äggvitor så knäcker jag bara som vanligt mot bunkens kant och häller gulan fram och tillbaks mellan äggskalshalvorna. Går bra för det mesta men ibland får jag fiska upp äggskal från smeten. Nu har jag fått en liten present från ett UF företag som heter Eggstract! Har ni testat att suga upp äggulor med en PETflaska nån gång? Det funkar jättebra och den här lilla sötnöten funkar likadant.
Knäck alla ägg i en skål, tryck ihop Eggstracten och håll öppningen mot äggulan. Släpp trycket och se hur äggulan sugs upp i behållaren, lyft och släpp ner i nästa bunke. Sååå smidigt och smart! Inget kladd, superlätt och äggulorna går inte sönder vilket gör att det är en perfekt metod om man vill göra maräng tex och vill använda endast äggvitorna! Jag kommer använda min hädanefter. Utan tvekan! Vill ni också ha en egen liten Eggstract i köket? Gå in på deras hemsida www.eggstractuf.wix.com/eggstractuf eller på Facebook och beställ för endast 49:- Finns i olika färger 🙂
Jahapp, nu ska vi ut till Munsö där kidsens farmor och farfar bor. Mer påskmat väntar! Gott! Jag älskar sill, potatis, ägghalvor och lax! Njut av dagen och att det är ledigt imorgon med, yeaaaah!
Hej Caroline! Ett tips för att inte få äggskal i skålen är att knäcka ägget mot bänkskivan istället för en kant, då håller skalet ihop bättre. Tack för all inspo! Var har du förresten fått tag på alla underbara små keramikskålar i olika färger i dina videor? De ser handgjorda/drejade ut, såå fina.
Hej
Tack för en rolig blogg att läsa. Jag har bakat ditt glutenfriabröd i helgen. Jag vill också säga att vi säljer en som heter pluck. Gå gärna in på FormoFunktion.com och titta på en film hur den fungerar. Ha en bra dag./Anette
Hej Caroline! Ett tips för att inte få äggskal i skålen är att knäcka ägget mot bänkskivan istället för en kant, då håller skalet ihop bättre. Tack för all inspo! Var har du förresten fått tag på alla underbara små keramikskålar i olika färger i dina videor? De ser handgjorda/drejade ut, såå fina.
Hej
Tack för en rolig blogg att läsa. Jag har bakat ditt glutenfriabröd i helgen. Jag vill också säga att vi säljer en som heter pluck. Gå gärna in på FormoFunktion.com och titta på en film hur den fungerar. Ha en bra dag./Anette
Tack du som läser!
Hoppas du gillade brödet!
Pluck, den ska jag kika på! Alla små hjälpmedel i köket är välkomna 🙂
Njut av dagen!