VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mördegskakor

Gooood morning!   En deg….tuuuuusen olika sorters småkakor! Typ, hehehe.
 
Rocka loss nu och bara bombardera bänken med olika tillbehör, smaker och färger! Kolla in filmen för några klassiker och lite nytt, sen är det upp till dig vad du hittar på! Degen kan frysas in inrullad i plast och sen tinas sakta rumstemperatur den dagen du får kli i fingrarna och känner för att baka. I samarbete med Recept.nu som vanligt =) Se & Gör!
 
150g vetemjöl
0.5 dl strösocker
1 krm salt
100g rumsvarmt smör
1 äggula
1 msk kakao
1 dl sylt  
 
1.Mät upp alla ingredienser till degen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även nypa ihop degen för hand.Arbeta snabbt, annars försvinner frasigheten i kakorna.
 
2. Plasta in degen och låt vila i kylen i 30 minuter.
 
3. Baka ut degen till de småkakor du önskar. T ex schackrutor eller syltkakor som i filmen.
 
4. Grädda i 7-10 minuter, 200 grader.

Kommentarer


  1. Mia 1 april, 2015 on 18:18 Svara

    Mums! 🙂

  2. Lisa 1 april, 2015 on 22:17 Svara

    Det blir till att baka imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *