VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sockerkaka

Det här är ett sånt där bra grundrecept som kan vara bra att ha hemma. Smaksätt och fyll med vad du vill, låt fantasin flöda! 🙂 Kardemumma, kanel, lakrits, citron, apelsin, äpplen, blåbär, choklad…. Kolla in filmen och baka sen i helgen! I samarbete med Recept.nu =) Se & Gör!
 
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 tsk vaniljpulver
50g smör
1 dl mjölk smör och ströbröd till formen
 
1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen.
 
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
 
3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
 
4. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
 
5. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.  

Kommentarer


  1. Angelica 30 mars, 2015 on 11:23 Svara

    Gott!!!! Alltså jag läser din blogg stup i ett och använder mig av det du skriver 😉 Nu behöver jag hjälp och hoppas du kan hjälpa mig eller nån annan som läser detta:
    Jag ska gifta mig och ska baka min egen tårta, så:
    1: kan jag göra glutenfritrårtbotten, fylla med piggelinkräm på lager ett och after egihtfluff på lager två. Och frysa detta? Ta fram dagen innan och spackla detta?
    2: Vart får jag tag på vita chokladfingrar att sätta runt om?? Vill helst inte ha dom vanliga, och jag tycker mig ha sett vita men nu hittar jag inga… Vit Kitkat är min nödlösning
    3: Eller kan jag ta sådana kex man har till tiramisu?? eller mblir dom blöta??

    Mitt mål är att tårtan ska vara så klar som möjligt dagen innan så att vi bara kan dekorera med hallon och after egiht bitar.

    Hoppas ni där ute kan jälpa mig med detta i-lands problem :))

    Kram!!

  2. Susanne 30 mars, 2015 on 22:23 Svara

    Jag älskar lakrits och köpte hem en burk för ett tag sedan. Har inte kommit igång ännu med mitt pulver för när jag helt plötsligt står med burken hemma så vet jag knappt vad jag ska lägga det i! ( Så typiskt mig!) Låter ju supergott med lakrits i sockerkaka, men på ett ungefär hur mycket lägger du i en sockerkakssmet? Förstår ju att det kan vara olika beroende på vilken sorts lakrits man har, men jag tänker på ett ungefär bara. En tesked eller två?
    Såg att Fredrik Nylen bakade lakritsvåfflor! Kanske borde testas! Har du fler tips på vad jag kan hitta på med mitt lakrits-pulver?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *