VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfria kolasnittar

Hello!
 
Jag fick ett önskemål från er läsare om att ta fram ett recept på just glutenfria kolasnittar. Jag ville verkligen ha dom så där härligt sega i mitten och porösa ut i kanterna och precis så blev dom! Perfekt till kvällens lördagsglass? Jaja, here it is!Glutenfria kolasnittar  Glutenfria kolasnittar  Glutenfria kolasnittarCa 20 st
 
200g rumsvarmt smör
2 dl rårörsocker
1 tsk salt
3 dl rismjöl
2.5 dl maizena
2 tsk bikarbonat
2 msk muscovadosirap (eller vanlig ljus)
 
1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Forma till två rullar och slå in i plastfilm. Kyl 30 min.
 
2. Lägg degkorvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom något. Korvarna ska vara nästan lika långa som plåten. Tänk på att lägga dom med rymligt avstånd emellan då dom rinner ut nästan 3 gånger sin bredd.
 
3. Grädda i ca 15-20 min till en gyllenbrun färg i 180 grader.Låt svalna på plåten något och skär i bitar! 

Kommentarer


  1. Tanja 29 mars, 2015 on 15:42 Svara

    Kan man byta ut sockert mot vanligt?=)

  2. Annika duckmark 29 mars, 2015 on 17:36 Svara

    Mums vad dom ser goda ut, måste testa. Har du något bra recept på fröknäcke???

    Kram
    Annika

  3. Sara Hansson 1 april, 2015 on 14:10 Svara

    Tuuuusen tack! Nu kan de glutenintoleranta också få goda kolakakor!

  4. Anonym 23 augusti, 2016 on 12:50 Svara

    Tack för ett helt perfekt recept! Superbra och goda 😋

  5. Carina Windahl 23 december, 2019 on 22:39 Svara

    Ska det verkligen vara 1 tsk salt ?
    Eller har du skrivit fel och det ska vara 1 krm. ?

    • Älska att baka 9 april, 2020 on 08:51 Svara

      Du läste rätt! Kolasmaken förhöjs av salt! Testa! Är du tveksam så ta 1/2 tsk 🤗

  6. Carina Windahl 23 december, 2019 on 22:42 Svara

    Ska det verkligen vara 1 tsk salt eller är det föreskrivet och det ska vara 1 tsk.

    • Älska att baka 1 januari, 2020 on 15:18 Svara

      Jajemen! Salt framhäver kolasmeten men gillar du inte salt så ta bort halva mängden till 1/2 tsk 😄

  7. Carro 29 mars, 2015 on 15:48 Svara

    Visst kan du det! Rårörsocker har bara en lite mer karamellig smak :)

  8. Caroline 29 mars, 2015 on 18:11 Svara

    Visst har jag det! Här kommer länken :)
    http://blogg.loppi.se/alskaattbaka/2015/01/07/frokex/

    Kraaaaaam!

  9. Caroline Ahlqvist 24 augusti, 2016 on 16:47 Svara

    Men vad himla kul att höra! Tack!

Lämna ett svar till Caroline Ahlqvist Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *