Hello!
200g rumsvarmt smör
2 dl rårörsocker
1 tsk salt
3 dl rismjöl
2.5 dl maizena
2 tsk bikarbonat
2 msk muscovadosirap (eller vanlig ljus)
1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Forma till två rullar och slå in i plastfilm. Kyl 30 min.
2. Lägg degkorvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom något. Korvarna ska vara nästan lika långa som plåten. Tänk på att lägga dom med rymligt avstånd emellan då dom rinner ut nästan 3 gånger sin bredd.
3. Grädda i ca 15-20 min till en gyllenbrun färg i 180 grader.Låt svalna på plåten något och skär i bitar!
Kan man byta ut sockert mot vanligt?=)
Mums vad dom ser goda ut, måste testa. Har du något bra recept på fröknäcke???
Kram
Annika
Tuuuusen tack! Nu kan de glutenintoleranta också få goda kolakakor!
Tack för ett helt perfekt recept! Superbra och goda ?
Ska det verkligen vara 1 tsk salt ?
Eller har du skrivit fel och det ska vara 1 krm. ?
Du läste rätt! Kolasmaken förhöjs av salt! Testa! Är du tveksam så ta 1/2 tsk ?
Ska det verkligen vara 1 tsk salt eller är det föreskrivet och det ska vara 1 tsk.
Jajemen! Salt framhäver kolasmeten men gillar du inte salt så ta bort halva mängden till 1/2 tsk ?