VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Passion for Italy!

Härom kvällen var jag inbjuden till en smakrik kväll i Italiensk anda med provsmakning av både olivolja och parmesan från Zeta! Ni hör ju! Vilken vardagslyx! Passion for Italy   Passion for Italy Hutt hutt!  Zeta- Passion for Italy Visste ni att varje Italienare får i sig ca 15 liter olivolja per år! Vi svenskar får i oss ca 1 liter. Alldeles för lite! Det smörjer hjärtat och förebygger hjärt och kärlsjukdomar. Ta en hutt varje dag vetja! :) Supernyttiga fleromättade fetter och tål hög stekvärme. Sen tog parmesanosten över. Alltså, denna fantastiska ost. Fantastiskt underbara ost som gör att smaklökarna dansar samba! Och vilken skillnad i smak då! Beroende på lagring och vart den är producerad. Några tips som jag fick lära mig.. Spara kanterna! Hela ostbiten är ren ost. Den torrare kanten passar perfekt att slänga ner i köttfärssåsen eller grillsåsen så blir det mer smak och krämighet.
Vet ni vad umami är? Det är den femte grundsmaken som finns naturligt i kött och fisk. Umami-boosta när du grillar! Alltså, precis när du lagt upp din kött eller laxbit på tallrikarna strör du över rejält med riven parmesan, då får du en riktig umami-boost! Parmesanen förhöjer umamin! Bryt hellre än att du skär loss bitar från osten då blir smakupplevelsen större! Ge en bit parmesan till barnen – kan fungera istället för katrinplommonpuré om de är tröga i magen, parmesan är bra för matsmältningen! Kortare lagringstid förhöjs smakerna i varm matlagning. Välj längre lagringstid i kall mat.Passion for Italy     Nästa gång jag har tjejmiddag så blir det garanterat antipasti! Så jädra gott och fräscht! Ett gott rödvin till så är man i himlen ;
 
)  Jag går på en hel del olika event av det här slaget men jag måste säga att det här var nånting extra! Arrangörerna heter 4good och anordnar massvis av härliga event med inspirerande människor som föredragshållare men även resor!
Den gemensamma nämnaren är pepp! Pepp till att förverkliga en dröm, att inspirera och sprida glädje och det älskar jag! Jag ska absolut gå på fler av deras event :) Ni kan också hänga med!
 
Bli gratis medlem här och spana in nåt kul på deras sida och dra med dig några härliga vänner! Vardagslyx så det bara skriker om det :)
 
Hörni, nu ska jag iväg till MamaMia och ta bort min kopparspiral. Äntligen! Läste ni mitt inlägg häromdan om kopparspiral? Sjukt hur mycket koppar påverkar kroppen! Kraftig pms, yrsel… Sjukt. Ni hittar inlägget här. Ska bli intressant att se om mitt humör blir jämnare. Det kan tydligen bli sju resor värre någon vecka eller två direkt efter man tagit bort den för att kroppen ska rensa ut kopparn. Den som lever får se!    

Kommentarer


 1. mittgodastefinaste 27 mars, 2015 on 13:40 Svara

  Tack för trevligt bordssällskap i tisdags!

  Nu ska jag kika runt lite bland dina fantastiska bakverk!

  Kram Jenny

 2. eleven.Se billig 27 mars, 2015 on 16:54 Svara

  Wow va… Himmelsk snillrikt argument. Jag värdesätter uttalandet!!

 3. mikki 27 mars, 2015 on 22:23 Svara

  Det är synd att olivolja smakar så jädra illa bara för det låter ju fantastiskt :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *