VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkakevåffla!

Kladdkaka plus våffla = Kladdkakevåffla! Chokladigt segfrasig…behöver jag såga mer???  En dessertvåffla från himmelriket! Kladdkakevåffla 4-5 st

100g smör

2 ägg

3 dl rårörsocker

2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

1/2 tsk salt 

1.Smält smöret och låt svalna. 

2. Vispa ihop alla ingredienser så det blandas ordentligt. 

3. Värm upp våffeljärnet och smörj med en rejäl klick smör. Pensla gärna in smöret så det täcker järnet helt. Häll i 1 dl smet och grädda men inte för länge, då blir dom hårda! Lossa våfflat försiktigt och servera med en kula glass eller grädde och några härliga bär! Kladdkakevåffla  


Kommentarer


 1. Susanne Truedsson 25 mars, 2015 on 18:20 Svara

  Det var den hårdaste våfflan jag ätit! Skall det inte vara någon vätska i smeten? Sonen och jag har kämpat oss igenom vars en våffla.

 2. Kristin 25 mars, 2015 on 18:27 Svara

  Om man blev toksugen på denna nu men inte har tid att springa till affären för att köpa rårörsocker, finns det då nåtman kan ersätta det med?

 3. Mikaela 25 mars, 2015 on 21:43 Svara

  Våfflorna ser jättegoda ut, men kan du skriva mer exakt hur länge dom ska gräddas?! Mvh Mikaela

 4. Ruki 26 mars, 2015 on 10:32 Svara

  Oj så gott! Älskar din blogg, du är verkligen jätte duktig.
  Vet att det här är en bakblogg men du har i ngt av dina inlägg nämnt att du inte vaccinerar dina barn. Skulle du kunna skriva lite närmare om varför du inte vaccinerar? Jag har nyligen fått en son och vill heller inte vaccinera honom men jag får dåliga tankar som ”tänk om han blir sjuk för ngt jag inte vaccinerat honom mot” osv.. Snällq hjälp! Tack.

 5. Emmi - explorista.se 26 mars, 2015 on 10:47 Svara

  Åhh, det ser underbart gott ut! Gotta try, sparat till receptsamlingen i Evernote!

 6. Helle

 7. Helle

 8. Helle

 9. Helle

 10. Caroline 25 mars, 2015 on 18:24 Svara

  La till det i beskrivningen nu. Inte grädda för länge :)

 11. Caroline 25 mars, 2015 on 18:28 Svara

  Kör på vanligt socker :)

 12. Carro 25 mars, 2015 on 21:48 Svara

  jag tänkte skriva det först Mendez är nästan omöjligt att säga eftersomsjälva järnen är så himla olika i material och värme! Teflon eller gjutjärn.. Man får helt enkelt köra lite på känn men så fort den har satt sig och du ser att den lossnar från ena laggen bör du öppnar försiktigt så är den klar. Första våfflan blir alltid lite test!

 13. Carro 26 mars, 2015 on 10:53 Svara

  Hej Ruki!
  Tack för dina fina ord! :)

  Jag blir jätteglad när du frågar om vaccination för det är viktigt tycker jag. Det är en komplicerad fråga för många men för mig och vår familj handlar det helt enkelt att vi har en stor tillit till kroppens egna förmåga att läka och att det oftast inte är farligt att vara sjuk. En del sjukdomar är bra att få men bi lever i ett samhälle där vi inte har tid att låta kroppen bara vara vara svag. Jag tänker alltid att jag tar problemet när det kommer om det kommer. Jag VÄGRAR vaccinera in konserveringsmedel i min eller mina barns hjärnvävnad som kroppen inte kan bryta ner och i sig gör immunförsvaret svagare. Det är dessutom en myt att kroppen skulle bilda sk antikroppar mot en sjukdom. Det har vi ingen aning om ifall den gör och jag har pratat med människor som fått tex mässlingen fast dom varit vaccinerade så man har alltså inte ett garanterat skydd. Människor som säger ja till vaccination tjänar väldigt mycket pengar. Jag syftar på läkemedelsindustrin. Vi som säger nej tjänar inte ett jävla öre. Vi är bara måna om våra barn och tänker ett steg till. Alltså, jag menar självklart inte att alla som vaccinerar sina barn inte älskar sina barn!!! Nej! Men jag tror bara att människor är riktigt dåligt upplysta! Vi for ute den informationen som vi enligt lag ska få när vi får vaccination. Många föräldrar vet inte ens om att vips så har den nyfödda lilla bebisen, 10 min gammal, fått en k-vitamin i låret! Det är olagligt.

  Gör så här.. Köp boken ”Vaccinationer-risker och skador” Finns på nätet och är skriven av två läkare. Mycket bra information om vad vacciner faktiskt innehåller och debatter om spädbarnsdöd och autism i samband med vaccination.

  Jag skulle kunna mala på hur länge som helst men gå också in på Facebook och sök på Vaccinationers baksida. Be om att få bli medlem och kom i kontakt med kunniga människor!

  Kraaaaam och stå på dig! Kroppen kan! Själv! 😉

 14. Carro 26 mars, 2015 on 10:55 Svara

  hihi, kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *