VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lakritsfestivalen 2015

Jag sitter hemma i soffan och huset är alldeles tyst. Tobbe och kidsen är på kalas och jag kom precis hem från en dag på Lakritsfestivalen med Fredrik. Köksbordet är fyllt av burkar med lakritsgranulat, pulver och godis med olika smaksättningar och nyheter. Japp…jag bröt mitt godisförbud idag :( Hehe…Melwin kommer bli arg på mig. Men det är fasen svårt OCH trist att gå på en godismässa utan att smaka en endaste liten bit…för jag smakade faktiskt bara lite lite, promise! 😉  Igår hade festivalen rekordpublik och det är så kul! Hoppas ni var där!  Tänk att lakrits lockar så många människor. Unikt i världen!    Klassiker…  Trendiga popcorn..  Jo! Det är lakrits! Promise!  Jag vågade knappt ta en i munnen, hehe, men god var den lilla stenen.  Isländska Omnom med sin fantastiska lakritsmjölkchoklad.   Påskedition av Haupt Lakrits! Fantastiskt god! Rörsocker- och honungskaramelliserade italienska mandlar omgivna av lakritspulver från Kalabrien, salmiak och vit choklad.…suck…I’m in heaven..  Lakritspyssel för dom som kände sig kreativa.  Lakritsskulptur…jag vet inte om jag blev så imponerad… Tycker ni den är snygg? Det ska bli en uppochner vänd docka som har ramlat ner i en kantarell…konst..  Lakrits är ju härligt att bara stå och glo på. Stora rejäla degklupmar av ren lakrits som sen rullas ut till stänger och klipps i bitar. Osså lite mer lakritskonst…  Jag köpte en bok såklart, älskar böcker. ”Lakrits – Recept och kuriosa” av Annica Triberg och Annika Wallin. Caroline Dourén har bakat allt sött i boken :)

  Tjaa, hörrnini. Det var det! Nu ska jag fortsätta röja i källaren. Vi har köpt nya hyllor till förrådet och jag går igenom varendaste lilla låda och kartong och slänger, säljer och ger bort allt från gamla barnkläder till syltburkar och skit. Sååå skönt för kroppen att rensa tycker jag. Att veta att allt som finns i förrådet är här för att vi använder det. Eller, nästan allt iallafall 😉      


Kommentarer


 1. Viola 22 mars, 2015 on 18:29 Svara

  Maken försökte med stora övertalingen för att vi skulle åka på Lakritsfestivalen, men utan större framgång 😉 Har inte kommit överens med smaken riktigt..Sen lyckades jag övertala honom istället till rens i garaget och några vändor till Återbruket, sååå skönt att rensa! Bakade förresten din mandelmassa, hallon och rabarberpaj igår, tyvärr glömde jag helt av att ta bildbevis, men den kommer bakas igen-så himla god!

 2. Caroline 22 mars, 2015 on 18:59 Svara

  Men ååååh Viola! Du fattar inte vad du har gått miste om! Jag var lika som dig förut och gillade bara Turkisk peppar och Djungrlvrål men nu när jag lärt mig mer så älskar jag nästan…obs, nästan…all lakrits!
  Det finns ju så många sorter!
  Nästa år måste du gå med karln!
  Kraaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *