VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfri Snickerskladdkaka

Fredag och dax för en favorit i repris! Min heliga Snickerskladdkaka!
Fast idag gör jag den glutenfri och med lite annat tillvägagångssätt som jag tycker blir ännu lite kladdigare och passar bättre till glutenfria mjöler. Imorgon ska jag på tjejmiddag och det här blir desserten! Nom nom nom…bästa kladdisen!
 
150g smör
3 dl rårörsocker
1 dl kakao
3 ägg
1 msk vaniljextrakt
1 tsk salt
1 dl potatismjöl
1.5 dl rismjöl
 
Kola:
1.5 dl grädde
1.5 dl socker
1.5 dl ljus sirap
20g smör
2 nävar salta jordnötter
 
Överdrag:
200g mjölkchoklad
 
1. Smörj en 24 cm springform och pudra med kakao.
 
2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ner alla övriga ingredienserna det blir en jämn smet. Fyll formen och grädda ca 20-25 min i 175 grader. Skaka formen lite lätt i slutet på gräddningen och mittendelen på kladdkakan ska vobbla lite, då är den perfekt att ta ut! Svalna på bänken och kyl i några timmar.
 
3. Koka ihop allt till kolan förutom smör och nötter till 118 grader. Använd termometer så blir det bäst :) Klicka i smöret och rör om.
 
4. Häll ner nötterna och häll kolan över kakan. Se till att nötterna är jämnt fördelade.
 
5. Smält chokladen och bred över kakan…svalna, stelna…NJUUUUUUT!   Kram till er alla!

Kommentarer


 1. Gülay 13 mars, 2015 on 16:10 Svara

  Ohh den gudomliga kakan-:)) Nu kan de som inte tål gluten baka den med. Carro i din familj är det hela familjen som inte tål gluten? Jag tänkte om dina barn inte tål gluten blir det inte frestande med mammas goda bakverk?

 2. Annika Andersson 13 mars, 2015 on 22:16 Svara

  Gud så gott!!!

  Hur mycket kakao el choklad ska det vara i botten? :)

 3. Caroline 13 mars, 2015 on 22:31 Svara

  Hehe…fixat! 😉

 4. Caroline 13 mars, 2015 on 22:40 Svara

  Alla i vår familj tål gluten men jag är lite känslig och mår såååå mycket bättre när jag utesluter gluten från kosten. Det gör ju egentligen alla människor! Vi kan inte bryta ner det på ett enkelt sätt, vi människor. När man äter gluten så har man en liten liten irritation och inflammation i tarmen och är stor bov till allergier, astma och hudproblem och till och med diabetes typ 1! Testa att utesluta i en månad och känn skillnaden :) Piggare, mindre mjölksyra vid träning, snabbare återhämtning, bättre andedräkt, mindre risk för förkylning, bättre hy, mm mm mm, hahaha! Jag fuskar nån gång hit och dit men 95% glutenfri skulle jag säga att jag är nu. Det tar 3 månader innan glutenet försvunnit helt från tarmarna och 6 månader från blodet!

  Kraaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *