VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ren ugnslucka???

Nu är det husmorsstund AB.
 
Imorgon ska vi spela in lite filmer till min Youtubekanal här hemma så jag städar köket för fullt. Det är redan städat och en jädra ordning på allt MEN ugnen ser rent ut sagt förjävlig ut! Den går ju för fullt varje dag och jag snabbskurar den lite då och då. Inga problem att få själva ugnen ren. Men insidan på luckan??? Fastbränt brunt tunt lager typ fett antar jag att det är. Jag har testat alla husmorsknep som finns och INGENTING fungerar. Nope. Jag har testat att bränna av ugnen med såpa, bakpulver, vinäger, Mr Muscle… Det rubbas inte. Så, jag tog fram spishällskrapan och köttade loss. Det tog 45 min oavbrutet gnuggande (hade nog inte det vassaste bladet i..) avslutade med lite hederlig gammal hällrengöring som slipade bort det sista och vips, heeeeelt gnistrande rent! YES! (null)
 
Inte nice…
 
(null)
 
Glaset är härdat så det blir inga repor!
 
(null) (null)
 
Sista touchen!
 
(null)
 
TITTA VAD FINT!!! Hahaha! Jag är en mogen kvinna som ser mitt hem som min borg. Det är det enda i mitt stjärntecken Kräftan som stämmer in på mig, hemmakär! Gnolar och skrubbar och lyssnar på pod samtidigt. Jag trivs. Har ni några knep för att göra rent luckan så får ni gärna skrika högt! Jag kommer behöva göra om det om några veckor såsom det bakas här hemma!

Kommentarer


  1. Annelie 11 februari, 2015 on 12:56 Svara

    Hahaha precis så gjorde jag med ugnsluckan sist jag gjorde rent ugnen (som inte va allt för länge sen)
    Har nog tyvärr inget annat bra tips faktiskt …men om du gnussar på hällrengöringen och låter den stå och gro en stund kanske det går lättare =)

  2. Viola 11 februari, 2015 on 13:25 Svara

    Jag är MYCKET imponerad av den ugnsluckan, kan inte ens under hot komma ihåg när min sist såg en sån rengöring! 🙂 Däremot så gjorde jag rent ovanpå skåpen här förra veckan, våra köksskåp går inte ända upp till taket och tanken är väl att inget ska stå där, men saker ”hamnar bara där” och vips så är de flottiga och dammiga -urk..

  3. Moa 11 februari, 2015 on 13:53 Svara

    Jiivlar bra skrubbat! Använder alltid Jif till all rengöring, den krämiga vita på flaska ej spray! Micropartiklar som hjälper till att polera bort all skit, den är BÄST i badrum, diskho, vår vita bänkskiva men kör alltid hela ugnen med den. Sen bara torka av med urvriden trasa. Vet dock inte om det hjälpt lika bra med en sån hård hinna du skrapat bort men för vecko/månadsrengöring är den the shit! Också supertips till att få sneakers vita och fina igen! Bara gnugga på lite Jif så skiner de, men ej på tyget då:)

  4. Anki 11 februari, 2015 on 15:53 Svara

    Hej Carro!
    Nästa gång Du rengör ugnsluck använd BIKARBONAT!! Superbra! Rack för jättebra recept. Kram Anki

  5. Sara 11 februari, 2015 on 16:29 Svara

    Jo men det funkar med MrMuscel ugnsrengöring, sån där skum-spray. Låt det verka i flera timmar, och spruta gärna på ett nytt lager där emellan. Sen skrubbar du med svamp och tar det sista med en vass (!) klickskrapa 😉

  6. Melanie 12 februari, 2015 on 13:15 Svara

    Fönsterputs brukar faktiskt funka riktigt bra på glas… 😉

  7. Mikaela 26 juni, 2015 on 10:23 Svara

    TANDKRÄM! Kan låta som ett skämt men testa!

    Dra på en ordentlig klick. Det ska räcka för att täcka hela glasskivan med ett någorlunda tunt lager. Fukta en svamp (en sån där med en fin sida och en grov) med lite vatten för att lättare fördela tandkrämen på glaset. Låt det ligga i ca 15 min. Fukta svampen igen och gå på och gnugga med den grova delen tills skiten släpper.

    Torka med en fuktad trasa för att få bort tandkrämen och all smuts som släppt, då ser du om du behöver gå på med lite mer tandkräm någonstans där man gnuggat lite dåligt.

    Sen har du en ren ugnslucka utan att ha spenderat 45 min med skrapa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *