Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Vilken natt…vi ställde klockan på 03 och såg matchen. Jaja, glöm det och skifta om till lite härlig chokladglass istället, hehehe… Drömmen är att göra en tjock, krämig, len chokladglass som smakar fantastiskt och tillfredställer alla sinnen och som dessutom är hälsosam och nyttig! Vet ni vad… I did it! Den blev så jäääääädra god! Precis som jag ville ha den blev den! Åååååh, ni måste bara testa! Från och med denna dag i livet kommer den här glassen för evigt ha en egen plats i frysen, japp!
Ca 8 portioner
2 burkar à 400g ekologisk kokosmjölk
2 tsk arrowrotpulver
2 msk honung
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
100g mörk mjölk och sockerfri choklad
1. Rör ut arrowrotpulvret i 1 dl kokosmjölk, ställ åt sidan.
2. Blanda resten av kokosmjölken, honungen och kakaon i en kastrull och koka upp.
3. Precis när det börjat koka, dra av från värmen och häll i arrowrotblandningen och vaniljextraktet. Rör om.
4. Hacka chokladen och rör ner i blandningen så allt smälter. Rör om till en jämn smet, täck med plastfilm och ställ i kylen för att svalna.
5. Kör massan i en glassmaskin tills den är tjock och härlig. Lägg över i en skål eller burk och frys in. Tag fram bunken nån halvtimme innan servering så blir den perfekt att skopa kulor av!
Arrowrotpulvret gör att smeten sväller lite och förändrar varken smak eller färg.
Blanda, koka upp och tag av från värmen. Vill du ha ännu starkare chokladsmak så ta 1 dl kakao 🙂
Det blir helt klart bäst med glassmaskin så har ni inte det så investera i det. Jag har en Philips sen många år tillbaks och den funkar finfint och kostar runt en 500:-
Fääääärdig!
Vräk över i en fin bunke och frys in!
Mjölkfri à’ la Paleostyle med endast naturliga ingredienser!
Det här receptet ska jag skriva av och sen får det bli chokladglass i helgen. 🙂 Vi är två mjölkproteinallergiker i familjen så lite variation på vad som finns i frysdisken är alltid välkommet.
Tack Carro,den har jag väntat på-:) Men bli inte besviken på mig,jag vill göra glassen med vanlig choklad.
har du möjlighet att rekommendera en GOD mjölk- och sockerfri choklad? Tack på förhand
åh mums!
Det här receptet ska jag skriva av och sen får det bli chokladglass i helgen. 🙂 Vi är två mjölkproteinallergiker i familjen så lite variation på vad som finns i frysdisken är alltid välkommet.
Åhhh, saknar glassmaskin..
[…] Chokladglass a’ la Paleo Recept: här […]