Vi och finnarna äter mest lakrits i världen men det var engelsmännen som ”uppfann” den. Vi i Norden är däremot stormförtjusta i salmiak och det får vi behålla för oss själva då ingen annan tar i det med tång…typ. Vi är väl vana vid saltade gamla kar med torkad firre eller nåt, hehe.. Jag föredrar sötlakrits men uppskattar mer och mer den salta varianten ju mer jag lär mig om lakrits. Tänk vad man kan skapa godsaker med denna lilla rot!
Den bästa Lakritsroten växer i Italien och kräver medelhavstemperatur så glöm att odla den själv. Inte ens i växthus funkar för rötterna blir upp till 8 meter långa.. Ni hör vart jag befann mig igår kväll. På lakritsprovning på
Quality Globe Hotel med
Fredrik! Åh vad mysigt det var! En tisdagkväll sådär! Me like 🙂
Hejsan
Jag började älska lakrits senare i mitt liv. I början hatade jag det-:) Men jag föredrar sötlakrits. Jag väntar tålmodigt på choklad glassen-:)) Kanske delar du den denna helg. Knåda du på.
Åååhh!!! Det ser ju helt fantastiskt ut!!!! Jag köpte din bok på lakritsmässan förra året, stod i kö skitlänge för att den där trollkarlen vägrade flytta på sig.:P