VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladtårta à la Paleo!

Min älskade lillasyster Linn fyllde år i veckan och idag ska vi fira henne! Hon är noga med kosten och käkar mestadels Paleo. Jag gillar ju det också och mitt mission var att ta med nåt bakat sött och jag bestämde mig för en chokladtårta à la Paleostyle! Översatte och mixtrade med ett recept som jag hittade på nätet och jag måste säga att det blev bra! Hihi, jag är så glad! En hälsosam chokladtårta! Den är mäktig, har en rejäl chokladsmak och är saftig till tusen. Vem säger nej till det? Inte jag 😉
 
Chokladtårta paleo Chokladtårta Paleo IMG_3267.JPG Botten:
 
7 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 dl kakao
1 dl kokossocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1.2 dl kokosolja
2.5 dl kokosmjölk
3 ägg
2 tsk vaniljextrakt
2 msk honung
 
Fyllning:
400g kokosmjölk
2 msk honung
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
 
Ganache:
3/4 dl kokosmjölk
100g mörk choklad (utan socker och mjölk, jag köpte Lindh 85%)
1 msk honung
 
1. Ugn 175 grader.
 
2. Smörj en 24 cm springform med kokosfett och klä botten med bakplåtspapper.
 
3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, kokossocker, bikarbonat och salt i en bunke.
 
4. Vispa ihop kokosolja, kokosmjölk, ägg, vaniljextrakt och honung i en annan bunke.
 
5. Blanda den torra blandningen med äggblandningen. Vispa ihop så det blir klumpfritt med vispa inte för mycket utan avsluta precis när smeten blivit jämn.
 
6. Fyll formen och grädda ca 50-55 min i nedre delen på ugnen. Testa med stocka i mitten att den kommer upp ur kakan torr. Låt kakan svalna 10 min i formen och sen helt på galler under handduk utan form.
 
7. Fyllning: Sjud ihop kokosmjölk med honungen i ca 2 timmar tills det blir en tjock typ Dulce de Leche liknande kräm. Rör då och då i botten så det inte bränns. Rör i kakaon och vaniljextraktet till en jämn kräm och ställ i kylen för att svalna med plastfilm över.
 
8. Ganache: Snäll chokladen över vattenbad och rör i kokosmjölken så det blandas fint. Kyl helt överlastad i kylen.
 
9. Dela kakan i två delar och bred på fyllningen. Lägg ihop dom och bred över ganachen så jämnt som möjligt.
 
Dekorera med bär! IMG_3241.JPG Kokosmjölk och honung sjuds ihop i 2 timmar, I know, sjukt lång tid! Men det blir bra! IMG_3242.JPG Färdigt! Tjockt och krämigt! IMG_3248.JPG Rör inte smeten för mycket, bara så den går ihop! IMG_3249.JPG Bred ut ett jämnt lager i formen. IMG_3250.JPG Sikta kakaon ner i krämen. IMG_3253.JPG Smält chokladen till ganachen. IMG_3252.JPG Visst ser det härligt ut! Choklad, kokosmjölk o lite honung. IMG_3254.JPG Lägg botten uppochner på en handduk att svalna så får du en jämnare grund. IMG_3256.JPG Fyllningen och bottnarna svala och redo att tjoffa ihop! Chokladtårta Paleo

Kommentarer


  1. Ann 20 januari, 2015 on 09:57 Svara

    Hejsan
    Jag kan inte baka med kokosmjölk pga allergi. Men tårtan ser fantastisk ut. Vad kan jag byta ut kokosmjölken mot? Grädde?

  2. Caroline 20 januari, 2015 on 17:42 Svara

    Ser så gott ut!

  3. Caroline 20 januari, 2015 on 17:43 Svara

    Ser så gott ut! Jag är allergisk mot mandel så kan inte använda mandelmjöl, vad ska jag ta istället? Tack!

  4. Karin 20 januari, 2015 on 22:24 Svara

    Väldigt mycket kokosprodukter. Smakas det när den är färdig?

  5. Sara Hohlfält 20 januari, 2015 on 22:37 Svara

    wow! Vilket engagemang!! Skulle aldrig orka baka den, men öppna ett café ned sådana bakverk!

Lämna ett svar till Caroline Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *