VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Jordgubbsglassà la hälsans år!

Nu har jag bara en dag kvar på min detox och jag känner mig pigg, glad och energifylld. Och, det viktigaste, jag känner mig lugn i kroppen och har längre stubin! Riktigt skön känsla. Jag har letat inspiration på bra recept, både på mat, desserter och bakverk med hälsosam inriktning och igår gjorde jag glass. Här kommer receptet…
 
IMG_3157-0.JPG Ca 6-8 portioner
 
300g jordgubbar
1 banan
2 burkar à 400g ekologisk kokosmjölk
3 tsk arrowrotpulver
3 msk honung
 
1. Tag 1 dl av kokosmjölken och rör ut arrowrotpulvret i. Ställ åt sidan.
 
2. Mixa jordgubbarna och bananen fint. Jag hade frysta jordgubbar kvar från i somras som jag tinade halvt.
 
3. Koka upp resten av kokosmjölken och honungen och tag sv från värmen så fort det börjat koka.
 
4. Tillsätt de mixade jordgubbarna och bananen och rör om så det blandas helt. Rör ner den upplösta arrowrotblandningen. Ställ allt att svalna och kör sedan glassmassan i glassmaskin tills den fått glasskonsistens. Skopa ner glassen i en bunke och ställ i frysen för att sätta sig. Skopa upp och njut!
 
Har du ingen glassmaskin så häller du massan i bunken på en gång och ställer in i frysen. Rör om med gaffel en gång i timmen ca 4-5 gånger eller mer. Jag tycker ofta att glass med mycket frukt i tenderar till att bli lite isig om man fryser in utan att ha gott igenom i en glassmaskin. Lite för kompakt. Den behöver då stå framme i rumstemperatur ett bra tag innan man kan skopa upp den. IMG_3158-0.JPG Arrowrotpulvret gör att glassmeten sväller och blir lite tjockare! IMG_3160.JPG Mixa så fint som du vill ha det. Gott med lite bitar i glassen! IMG_3161.JPG

Kommentarer


 1. Gülay 12 januari, 2015 on 12:35 Svara

  Hej
  Funderar på att göra glassen. Men har inga frysta jordgubbar kvar från sommaren. Borde jag göra det med köpe frysta jordgubbar eller färska? Varje dag lär man sig nåt nytt,idag lärde jag mig om vad man använder arrowrot till. Om choklad glassen är lika god och läcker får du gärna dela med recepten-:)

 2. Agneta 17 januari, 2015 on 08:45 Svara

  Mmmmmm, det verkar gott! Ska absolut prova! Men det känns mycket med 800 g kokosmjölk till 300 g jordgubbar. I min glassmaskin rums det dessutom bara 500-600 g…

 3. Caroline 13 januari, 2015 on 23:11 Svara

  Hej bönan!
  Köp frysta jordgubbar! Eller hallon :)

  Jag loooovar att dela med mig av chokladglassreceptet! Till helgen får det bli!

  Kraaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *