VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En härlig dag avslutas med lite Rawfoodchokladbollar!

Den här dan har varit kanoners!
Den startade med möte med Recept.nu och TV4 för ett litet projekt nästa vecka, sååå kul det ska bli! 20 recept ska filmas och en massa tips och trix med. Mer info kommer.
När jag kom hem var det provbakning så det glödde i köket! Morotskaka, powerbars, kokospannkakor, chokladcupcakes, kladdkaka, surdegsbröd, frallor, chiagröt, granola, ja, herregud…effektiviteten var det inget fel på denna torsdag :) Ska fortsätta imorgon, då jobbar jag hemma.
 
Hörni, jag är inne på min 4:e detoxdag och det känns bättre och bättre! YEAH! Rawfoodkex med avokado, paprika, tomat, morot och groddar till frulle, grönsaksjuice till mellis, kålsallad till lunch, rawfoodbar till mellis och en jäkligt god rawfoodsoppa till middag gjord på ärtor, avokado, vitlök (jag stinker vitlök..) olivolja, buljong och citron, toppad med en cashew och pepparrotsröra. Jag avslutade faktiskt middagen med en chokladboll…MEN! Det var, såklart, en rawfoodboll! Tobbe och Milou godkände dom glupskt vilket gladde mig! Såååå goda var dom och självklart ska ni få receptet här:
 
Rawfoodchokladbollar Ca 15 st
 
1 dl sötmandel
1 dl cashewnötter
8 dadlar, urkärnade
1 msk kakao
1,5 msk kokosolja
1 dl kokos, nötter eller kakao att rulla i.
 
1. Mixa nötterna tills de blir som ett grovt mjöl.
 
2. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir som en jämn smet.
 
3. Rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kylen i 30 minuter.
 
Nu är kvällen lugn och skön men också tom för Melwin är på kryssning med sin kusin och farmor och farfar! Han åkte igår och kommer hem imorgon. Måste fortsätta kolla på Breaking Bad, så sjuuuuukt bra! Vi är inne på slutet av andra säsongen. Hej hopp!

Kommentarer


  1. Amanda 8 januari, 2015 on 20:12 Svara

    Vill börja med att säga att jag älskar din blogg!
    Jag undrar om man skulle kunna tillsätta kaffe? Det är just den smaken jag saknar.. :) eller finns det något annat lite nyttigare recept men endå med kaffe? Tacksam för svar!

  2. Carro 9 januari, 2015 on 07:51 Svara

    Hej Amanda och taaaack!!!! Vad kul att du gillar min blogg! :) Du kan sbsolut tillsätta en skvätt kaffe i smeten! Tag typ 1 msk men ta bort 1/2 msk kokosolja då så inte smeten blir för lös! Äh, testa, du känner ju :)
    Lycka till och trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *