VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Mockabrownie med chokladmousse!

De flesta gillar en lätt dessert efter en middag… Jag gillar tunga desserter med MYCKET choklad och härligheter! ”Efterrättsmage”, japp, den finns iallafall i min kropp…;)
 
Brownie med chokladmousse 16 bitar
 
Brownie:
100g smör
1.5 dl kakao
1 rågad dl råsocker
1 rågad dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk snabbkaffepulver
1 tsk salt
1 rågad dl mjöl
 
Mousse:
1 gelatinblad
100g mjölkchoklad
3.5 dl grädde
1 msk socker
1 tsk snabbkaffepulver
 
1. Brownien: Smält smöret. Vispa ner kakao och allt socker till en tjock smet.
 
2. Tillsätt äggen, vaniljextrakt och salt. Vispa så allt blandas.
 
3. Vispa ner mjölet och rör till en jämn fin smet.
 
4. Fyll en 20*20 cm form klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Låt svalna helt.
 
5. Mousse: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min.
 
6. Värm 1/3 av grädden med kaffepulvret så den precis börjar sjuda. Tillsätt sen det uppblötta gelatinbladet och vispa då det löser sig helt.
 
7. Hacka chokladen och häll den varma grädden över så det smälter.
 
8. Vispa resterande grädde med socker tills det bildar toppar. Vänd ihop med stora luftiga tag med chokladsmeten. Använd en slickepott.
 
9. Fördela moussen över hela den avsvalnade brownien. Få det så jämnt som möjligt. Plasta in och ställ i kylen över natten eller minst 4 timmar.
 
10. Garnera med smält choklad och dela sen i rutor med vass ren kniv. Torka av kniven mellan snitten. Servera med en kula glass eller grädde!
 
IMG_2835-0.JPG Klipp till bakplåtspappret så det går upp en bit på kanterna. IMG_2836.JPG Mortla snabbkaffepulvret innan du blandar med övriga ingredienser. IMG_2837.JPG Blandat! I med ägg, vanilj, salt och mjöl! IMG_2828.JPG Fördela jämnt i formen. IMG_2826.JPG Brownien får gärna vara för lös än för torr. Känn med en sticka i mitten av kakan och den ska vara lite kladdig. IMG_2825.JPG Krama inte ur gelatinet innan du pluppar i det i grädden. IMG_2824.JPG Rör om ordentligt när du häller den varma grädden över chokladen så allt smälter fint. IMG_2823.JPG Lagom tjockt, redo att fördelas på brownien! IMG_2822.JPG Ser jäkligt gott ut va? IMG_2820.JPG In i kylen för att stelna till! Brownie med chokladmousse Smält chokladen och ringla över hela kakan. Skär med vass, ren kniv i valfri form. Brownie med chokladmousse Servera! Brownie med chokladmousse

Kommentarer


  1. Gülay 27 december, 2014 on 15:41 Svara

    Mmmm passar till mina smaklökar utmärkt-:))

  2. Pega 29 december, 2014 on 20:11 Svara

    Hej

    Jag undrar mycket socker ska man ha i grädden?

  3. Åsa 30 december, 2014 on 14:37 Svara

    Har precis gjort denna och upptäcker mitt i att det inte står hur mycket socker det ska vara i moussen?! Nu blev min utan socker, mycket lösare än på bild. Hoppas det blir bra ändå för annars måste jag fixa ny nyårs-efterrätt…

  4. Åsa 7 januari, 2015 on 18:10 Svara

    Ingen respons men jag kan meddela att det blev toppen även utan socker i moussen.

  5. Caroline 27 december, 2014 on 17:51 Svara

    Hihi, mina med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *