VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lusselelle lusselelle…

Jag kan inte somna… Jag har liksom börjat komma in i nåt jädra kvällsmys och sätter igång och bakar, rensar garderober, kollar på tv och vill aldrig att kvällarna ska ta slut! Längtar tills julledigheten, åååååh vad jag ska njuta!
 
Ikväll bakade jag saffransbullar med mandelmassa och flagad mandel. Det är till Milous lussefirande imorgon. Jag gissar på att halva Sveriges ungar går Luciatåg då och nu hoppas vi på hyffsat väder för dom kör utomhus. Trevligast för alla om det inte regnar och blåser storm…
 
Melwin hade sitt tåg i måndags och det var så fint. Alla små nissar, pepparkaksgubbar och Lucior.
 
Nä, nu måste jag ta och somna! Just det…fyllningen!
Till en sats saffransdeg behövs:
300g riven mandelmassa
1 tsk vaniljpulver
1 tsk malda nejlikor
1 msk vetemjöl
150g rumsvarmt smör
 
Gegga ihop och bred på den utkavlade rektangeln deg. Vik över halva mitten och skär i remsor. Tvinna ihop till knyten, jäs, pensla med ägg, strö över pärlsocker och flagad mandel, grädda och avsluta med att stryka på sockerlag för extra glans direkt när bullarna kommer ut ur ugnen!
God natt!
 
IMG_2342.JPG I mörkret stod dom som små lysen och sken upp världen <3

IMG_2341.JPG Pepparkaksgubbar AB

IMG_2329.JPG Saffransbullarna nerpackade i väntan på att ätas, mums.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *