VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lite tips inför julbaket!

IMG_1922.JPG

 
1. Läs igenom alla recept innan du sätter igång! Låter kanske självklart men jag vet inte hur många gånger jag satt fart och sen när jag kommit till halva receptet så ser jag att det fattas 100g smör eller att nåt moment skulle jäsa eller kylas längre tid än jag hade beräknat. Det blir mycket roligare att baka när allt rullar på!
 
2. Köp en termometer för nån hundring inför knäck, fudge och kolakokandet. Resultatet blir överlägset bättre!
 
3. Väg ingredienserna! Jag måttar alltid upp allt i en bunke med decilitermått och andra mått MEN bunken står på en våg! Speciellt mjölet. Det kan vara av en fetare sort = väger mer, eller luftigt packat = väger mindre. 1 dl mjöl väger 60g.
 
4. Välj ut två eller tre favoritrecept och håll dig till dom! Jag brukar bli alldeles för ivrig och ambitiös och sätter fart med 7 recept samtidigt…det blir kaos i köket och allt blir halvdant istället för tre fantastiska resultat! Less is more.
 
5. OM du känner för att brassa loss med massa olika gottis, frys in typ kakdeg inlindade i plastfolie eller fudgen i stora block. Kakdegen tinas nån timme på bänken, dela och grädda. Fudgen är bara att tina på bänken och dela, blir superbra!
 
6. Sist men störst! Njut av allt gott du bakat och skit i att få dåligt samvete för tusan! Jag hör så många som bakar och så tillägger dom ”Usch, inte bra det här, jag borde hålla mig ifrån egentligen…” Trååååååkigt! Det är helt fantastiskt att att baka goda saker och bjuda dom man älskar!
 
”Det är inte vad du äter mellan jul och nyår som spelar roll, det är vad du äter mellan nyår och jul!”
 
Hej hopp allihopa!

Kommentarer


 1. Lina 11 december, 2014 on 11:12 Svara

  Bra sagt med den sista meningen: ”Det är inte vad du äter mellan jul och nyår som spelar roll, det är vad du äter mellan nyår och jul!” :) och en termometer måste jag införskaffa, gick inge bra att koka kola utan en sån…

 2. Viola 11 december, 2014 on 15:14 Svara

  Bästa meningen, den där sista! Jag ska vara låååångledig över jul och nyårs helgen, umgås, sova eftermiddagslur, äta gott, finns det snö så absolut en tur i spåret – men framför allt inte tillåta mig något dåligt samvete! Jag är så gjort mig förtjänt av denna ledighet, vårat julgodis och allt gott som bakats – det ska bara njutas av! :-) Detsamma önskar jag andra!

 3. Caroline 11 december, 2014 on 23:24 Svara

  Hihi, eller hur! Jag brukar tänka så! Vi står ut med ett sånt förbannat jädra mörker och rusk så inte ska vi snåla på njutandet när vi äntligen får lite julmys i livet!

  Kram!

 4. Caroline 11 december, 2014 on 23:26 Svara

  Ååååh vad härligt Viola!!!

  Njut som en galning och kräma ur varenda minut! Släng in kalender och klocka i nån gammal byrålåda och kolla inte mailen en enda gång! Åsså lite gottis på det, mäh, kan det bli bättre???

  Kraaaaam!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *