Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Chocolate cookies…varför inte bara chokladkakor? Hahaha, jag tyckte bara att det lät mer chokladigt på engelska och dom här kakorna är inget för folk som inte diggar choklad. Det här är en kaka för den riktiga chokladälskaren, som jag! Hej hopp!
Ca 25 st
200g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 dl muscovadosocker
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
3 dl rismjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 dl kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl mjölk
200g mörk choklad (50%)
1. Vispa smör och allt socker krämigt.
2. Vispa i äggen, ett i taget, tillsammans med vaniljextraktet.
3. Blanda allt mjöl, kakao, bokarbonat och salt och blanda ner i smeten.
4. Tillsätt mjölken och jobba snabbt ihop till en kladdig deg.
5. Grovhacka chokladen och blanda ner i degen. Plasta över bunken och ställ in i kylen i minst 2 timmar så mjölet hinner svälla och degen bli lagom fast.
6. Värm ugnen till 175 grader. Skopa ut ca 25 kulor och placera på plåt med bakplåtspapper. Håll ett stort mellanrum då dom flyter ut under gräddningen. Grädda ca 10-12 min. Dom känns fortfarande mjuka men eftergräddas lite till utanför ugnen och ska behålla en mjuk kärna!
Gottgottigottgott!
Vispa smör och allt socker krämigt och fint!
Blanda alla torra ingredienser..
Bra med många händer i degen, då går det fortare! Eller…?
En småkaka är ett måste på julens kakbord. Och för mig som är en chocaholic verkar dessa perfekta. Jag kan inte låta bli att addera choklad till mina kakor. Därför har jag förälskat mig i Chokladdoppade saffranskringlor. Kolla in receptet här, du kommer inte ångra dig 😉 http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/12/chokladdoppade-saffranskringlor.html
Definitivt en kaka i min smak
En småkaka är ett måste på julens kakbord. Och för mig som är en chocaholic verkar dessa perfekta. Jag kan inte låta bli att addera choklad till mina kakor. Därför har jag förälskat mig i Chokladdoppade saffranskringlor. Kolla in receptet här, du kommer inte ångra dig 😉 http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/12/chokladdoppade-saffranskringlor.html
God 2:a advent!
Helena
Vart är ”skopan” ifrån? Kram