VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Surdegspizza!

God morgon härliga lördag!
 
Igår var jag som sagt på middag hos Jessica och vi gjorde hemmabakt pizza som blev såååå god så klockorna stannar! Här har ni receptet på botten!
Surdegspizza 1 dl bubblande surdeg
6 dl ljummet vatten
35g oraffinerat salt
1 msk honung
0.5 kg rågsikt
0.5 kg vetemjöl
 
1. Vispa ihop surdeg, vatten, honung och hälften av mjölerna i nån minut till en slät smet. Tillsätt resten av mjölet och knåda ihop snabbt så det precis går in i degen. Plasta över med plastfilm och ställ bunken åt sidan i rumstemperatur i 45 min.
 
2. Släng ut degen på omjölad bänk och släng, knåda och dra ut den några gånger så glutennätet och ingredienserna fördelas och degen känns jämn och härlig. Lägg degen i en bunke och stryk över mjöl på ytan. Jäs i rumstemperatur i ca 8 timmar eller längre i kylen.
 
3. Kalva ut till bottnar i valfri storlek och lägg på det du tycker om på din pizza! Jag älskar chèvre, ruccola, skinka, champinjoner och ost såklart! Sätt degen nu på morgonen och käka pizza ikväll vettja! Blir det deg över så baka ut ett härligt bröd av resten!
 
Nu ska jag sätta fart med sista slipningen av källartaket, puh, blir så sjukt dammigt, fast jag kopplat dammsugaren till slipen. Men snart är det slutslipat och dax att börja måla! Det blir kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *