VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Test av lussebullar!

Hej! Hehe, det här inlägget råkade komma upp igår vilket inte var tanken men tekniken spökade och så är det med det.
 
Jahapp! Nu är det dax att testa lite olika recept på den älskade lussebullen! Många recept finns på nätet och folk googlar på som blådårar nu. Vi har plockat ut dom mest populära recepten och bakat ut dom exakt enligt beskrivningen. Dom skiljer sig i ingredienser och mängd så klart men även jästiden skilde sig recepten emellan. Vissa innehåller kesella eller kvarg, andra ägg, nån med saffran mortlad i socker, andra med saffran uppvärmt i smöret.
 
Vad ger mest smak? Vilka blir saftigast? Smaken är som baken men vi antog att de flesta vill ha en bulle som är smakrik och saftig, eller hur? IMG_1855.JPG Så jäkla snygga! IMG_1852.JPG Alla ingredienser noga uppvägda och måttade. IMG_1858.JPG Lite olika jästider på recepten, hur beter dom sig efter exakt samma bearbetning? IMG_1860.JPG Jäklar vad vi snurrade på! Många härliga lussebullar! IMG_1864.JPG Vissa penslades med ägg, andra med både ägg och grädde. Det blir blankare med bara ägg!  
 
Här kommer filmen och jag måste tillägga nåt som missades i klippningen.. Vinnarna var bäst för att dom var saftigast, dom jäste bra på den tid som stod i receptet plus att det är recept som passar alla att baka ut och var lätta att förstå! Varsågoda!
 
 
IMG_1874.JPG Det bidde lussebullslunch denna dag! IMG_1873.JPG

Kommentarer


  1. Sofia 30 november, 2014 on 19:34 Svara

    Skulle du kunna länka till ett bra lussebulls recept? Det du la upp själv känns tyvärr inte så lockande (8 timmar?!?!??)..
    Tack för en bra blogg och inspiration!

  2. anna 30 november, 2014 on 20:04 Svara

    Gjorde din chokladtårta till min sons 4-årskalas idag – vilken total succé! Hos både stora och små! Den var imponerande men ändå väldigt lättbakad! Stort tack!

  3. Maja 1 december, 2014 on 14:17 Svara

    Åh, vilket roligt test 🙂

  4. Bo Gustafsson 1 december, 2014 on 18:45 Svara

    Vad härliga ni är!

  5. Helga 1 december, 2014 on 21:41 Svara

    När jag googlade kom det upp flera lussebullsrecept på Ica. Vilket gjorde ni?:)

  6. Erika 1 december, 2014 on 22:31 Svara

    Vilket vetemjöl föredrar du?

  7. Gülay 2 december, 2014 on 11:39 Svara

    Hej Carro
    Ja vilken av icas lussebullar gjorde ni? Det finns två populära bullar av ica,ena är lussebullar med kvarg den andra godaste lussebullen. Godaste lussebullen bakade jag förra året blev väldigt nöjd. I dagens samhälle där allt ska gå fort orkar jag inte med jäsning över natten. Bullar med mindre jäst och längre jäsning blir säkert saftigare,men tålamod har jag inte-:))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *