VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Min bästa chokladtårta!

IMG_2006.JPG

 
Det här, mina damer och herrar, är min absolut bästa chokladtårta! Saftig som bara den, lättbakade bottnar, mmmmm, så mycket choklad så man håller sig nöjd i flera daaaaaagar! Hahaha! Testa! Ni kommer inte bli besvikna, I promise! ❤️
 
Botten:
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk vaniljpulver
2.5 dl gammaldags mjölk
1 dl neutral olja
2 ägg
2 dl kokande vatten
 
Fyllning:
350g rumsvarmt smör
2.5 dl kakao
12 dl florsocker
1.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Spackel:
5 dl grädde
1.5 dl strösocker
1.5 dl kakao
 
Garnering:
100g mörk choklad
Flingsalt
 
1. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver.
 
2. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
 
3. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.
 
4. Fyll två smorda formar med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formarna. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 180 grader. Stick ner en tandpetare och känn att den inte är kladdig i mitten, då återstår lite mer gräddning. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar.
 
5. Fyllning: Rör smöret mjukt och sikta ner kakao, florsocker och vaniljsocker. Blanda. Tillsätt mjölken och vispa fluffigt.
 
6. Spackel: Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sen upp till fluff.
 
7. Dela varje botten i 2 lager. Bred på fyllning på varje botten och lägg dom på varandra. Spackla eller spritsa tårtan med gräddspacklet och strö över hackad choklad och flingsalt!

IMG_1985.JPG

 
Bombastic, fantastic, oh yes!

IMG_2004.JPG

IMG_2017.JPG


Kommentarer


  1. anna 20 november, 2014 on 21:29 Svara

    Åh, perfekt timing! Min kille fyller 4 om en vecka och hans tårtönskan till kalaset är en chokladtårta! Detta låter ju nästan för smarrigt!

  2. Mikaela 20 november, 2014 on 21:34 Svara

    Den här är helt galet god, bakade den till vårt dop i september och redan ett par dagar efteråt fick jag göra en till för maken tjatade så 😛
    Den till dopet gjorde jag i formar på 18, 15 och 12 cm. Delade varje botten i två. Blev en gullig liten våningstårta 🙂

  3. Pernilla 20 november, 2014 on 22:02 Svara

    Kanske jag som är blind och missar något, men var står det hur mycket Nescafé pulver? Måste prova denna till helgen, låter ju helt underbar.
    Kram

  4. Kimsus 20 november, 2014 on 22:05 Svara

    Jag gjorde den här botten förra veckan och vilken härlig respons jag fick! Fyllde den med vit chokladpannacotta och chokladmousse…mums!

  5. Kattis 20 november, 2014 on 22:09 Svara

    Jag undrar över snabbkaffe pulvret… Står ingen mängd eller rättaresagt står det inget om det i ingredienserna alls faktiskt:)

  6. Camilla 20 november, 2014 on 22:15 Svara

    Ser jättefin ut!

    Kommer du publicera ditt bästa recept på lussebullar innan lucia?

    Kram

  7. Emmi - explorista.se 21 november, 2014 on 08:06 Svara

    Låter supergod, nu måste jag komma på ett tillfälle att servera denna! 🙂

  8. Chocochock "50 nyanser av choklad" 21 november, 2014 on 15:39 Svara

    Oj, oj, oj….
    Låter som en tårta i min smak 🙂

  9. aurora 24 november, 2014 on 18:39 Svara

    Hur kan det bli så perfekt med spacklet? 🙂 tips?

  10. […] Min bästa Chokladtårta! Recept: här […]

  11. Lisa 23 maj, 2015 on 10:11 Svara

    Har bakat denna 5 gånger! Alltid succé!

  12. Kristin 25 maj, 2015 on 11:17 Svara

    Hej!
    Jag bakade denna tårta för några veckor sedan – grymt god! Nu vill jag baka en liknande åt min son som fyller 9 år. Han är dock ingen stor fan av choklad. Tips på vad man kan ha i istället för choklad? Stort tack på förhand!

  13. Johanna 7 juni, 2015 on 13:41 Svara

    Vad tror du, kan man göra tårtan färdig förutom spacklet och frysa den?

Lämna ett svar till Caroline Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *